Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Sigen Leenstra
Zorgverlener

Prof. Dr. S. (Sieger) Leenstra

Neurochirurg

  • Specialisme
  • Neurochirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Neuro-oncologie
Extern profiel

Over

Even voorstellen

Als neurochirurg ben ik actief in de behandeling van patiënten met hersentumoren op twee fronten. Enerzijds is dat het zo goed mogelijk uitvoeren van operaties en aan de andere kant het doen van onderzoek naar typen van hersentumoren waarbij we patiënten nog niet kunnen genezen. Voor het laatste heeft de afdeling Neurochirurgie een speciaal laboratorium en werken we samen met neurologen, radiotherapeuten, oncologen, radiologen, pathologen en gespecialiseerde verpleegkundigen in het Hersentumor centrum van het Erasmus MC.

Werkervaring & opleidingen

Na de opleiding in het AMC Amsterdam 10 jaar staflid in het AMC. Hierna werkzaam als Neurochirurg in Tilburg in combinatie met deeltijd aanstelling aan het Erasmus MC als onderzoeker op het gebied van hersentumoren. Sinds 2018 volledig in dienst van het Erasmus MC als neurochirurg en onderzoeker.

Opleiding

Medische studie in Groningen. Daarna opleiding tot Neurochirurg in het AMC te Amsterdam. Promotie op gebied van hersentumoren in 1994 aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2009 Hoogleraar 'Experimentele neurochirurgische oncologie'.