Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Foto van Duncan Meuffels
Zorgverlener

Dr. D.E. (Duncan) Meuffels

Orthopedisch chirurg, Universitair Hoofddocent

  • Specialisme
  • Orthopedie & Sportgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Knie- en sporttraumatologie
  • BIG nummer:
  • 09045842501
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2004 ben ik staflid bij de afdeling orthopedie van het Erasmus MC te Rotterdam, waar ik academische zorg combineer met wetenschappelijk onderzoek.

Mijn specifiek aandachtsgebieden zijn letsels van de knie en de (arthroscopische) chirurgie die hierbij komt kijken. Veel van mijn patiënten zijn sporters of dansers van nationaal of internationaal niveau.

Werkervaring & opleidingen

Ik legde mijn artsexamen af in 1996 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna ik mij specialiseerde tot orthopedisch chirurg in het Leyenburg ziekenhuis, het Juliana kinderziekenhuis en het Erasmus MC.
Tijdens mijn opleiding binnen de orthopedische chirurgie volgde ik een research-fellowship bij het ‘’Sports Medical Centre’’ van de Pennsylvania State University (V.S.). Ik rondde mijn opleiding tot orthopedisch chirurg in 2004 af, waarop een fellowship ‘sportgeneeskunde’ in de Clinica Quiron te Valencia (Spanje) volgde.

Publicaties

In 2011 promoveerde ik op het onderwerp ‘’Nieuwe inzichten in voorste kruisband letsel’’. Sinds mijn promotie ben ik nauw betrokken bij diverse onderzoekslijnen binnen het Erasmus MC en daarbuiten, met name op de voorste kruisband gericht.

Een voorbeeld van zo’n klinische studie is COMPARE studie; een onderzoekslijn waarin onderzocht wordt welke patiënten het meeste baat hebben bij een voorste kruisbandreconstructie. Ik houd me niet alleen bezig met klinisch onderzoek, maar ook met ‘fundamentele’ studies zoals bijvoorbeeld onderzoek naar de biomechanische eigenschappen van kruisband reconstructies. Ook ben ik co-promotor van diverse promovendi, allen met een knie- en/of sportgerelateerd onderwerp.

Een compleet overzicht van publicaties,