Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. R.J. Osse

Psychiater

  • Specialisme
  • Psychiatrie
  • Aandachtsgebied
  • Consultatieve psychiatrie, ziekenhuispsychiatrie
  • BIG nummer:
  • 19023141901
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Vanuit de consultatieve psychiatrie verlenen wij psychiatrische zorg aan patiënten in het ziekenhuis, die vanwege lichamelijke klachten zijn opgenomen.
Wij willen in het ziekenhuis de complete mens behandelen, dus zowel de lichamelijke als de geestelijke kant. Omdat deze onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden en elkaar wederzijds beïnvloeden.  
Als iemand bijvoorbeeld op de intensive care is opgenomen wijst dat op een ernstige ziekte, maar als door die ziekte iemand niet meer goed kan nadenken of vreemde beelden gaat zien, helpen wij de patient en de betrokken artsen om deze problemen te behandelen.
 

Werkervaring & opleidingen

Sinds 2001 werk ik als consultatief psychiater en staflid bij de afdeling psychiatrie van het Erasmus MC.

Ik heb de geneeskunde studie  gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en deed de opleiding tot psychiater in het Delta psychiatrisch ziekenhuis, met een keuze stage in de consultatieve psychiatrie van Dijkzigt, Academisch ziekenhuis Rotterdam (het huidige Erasmus MC).
Sinds 1998 ben ik geregistreerd als psychiater. In 2001 ben ik aangesteld als psychiater in Dijkzigt.

In 2013 ben ik gepromoveerd op onderzoek naar het delirium (In het Nederlands delier, of acute verwardheid genoemd), van patienten van 70 jaar en ouder na een hartoperatie.

Ik ben geregistreerd als volwassenen-psychiater en ouderen-psychiater