Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Dion Paridaens
Zorgverlener

Dr. A.D.A. Paridaens

Oogarts

  • Specialisme
  • Oogheelkunde
  • Aandachtsgebied
  • Orbitaziekten
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Mijn ambitie ligt in vlotte diagnostiek en behandeling van oogkasziekten met behoud van gezichtsvermogen. De complexiteit en impact van deze aandoeningen vind ik fascinerend. Patienten wil ik -vanuit ervaring- graag vertrouwen geven en -zo mogelijk- de angst voor blindheid wegnemen. Ik ga tevreden naar huis als ik merk dat dit ook gelukt is.

Werkervaring & opleidingen

Na de studie geneeskunde in Utrecht volgde promotieonderzoek in London. Na de opleiding tot oogarts besloot ik om me te gaan superspecialiseren in de behandeling van afwijkingen van de oogkas, oogleden en traanwegen als ook oog-oncologie. Hier houd ik me vanaf 1996 full-time mee bezig in Rotterdam (Erasmus MC en Oogziekenhuis Rotterdam). Naast klinisch werk verricht ik veel wetenschappelijk onderzoek en geef ik veel lezingen in binnen- en buitenland.

Studie Geneeskunde in Utrecht, 1982-1990 

Promotie onderzoek in Moorfields Eye Hospital/Institute of Ophthalmology/AZU, 1990-1993 - Datum promotie: 1993 - Titel proefschrift: Experimental and clinico-pathological aspects of ocular melanomas. - Opleiding