Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Harmke Polinder-Bos
Zorgverlener

Dr. H.A. (Harmke) Polinder-Bos

Klinisch Geriater

  • Specialisme
  • Geriatrie
  • Aandachtsgebied
  • Periprocedurele geriatrische zorg en Dementie
  • BIG nummer:
  • 99910561001
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Het is mijn streven om binnen het Erasmus MC de zorg voor (kwetsbare) oudere patiënten zo optimaal mogelijk vorm te geven. Daarbij ligt mijn focus met name op het besluitvormingstraject voorafgaand aan een intensieve behandeling, zoals een operatie, chemo- of radiotherapie, of nierfunctievervangende therapie. Als geriater breng ik voorafgaand aan zo’n behandelkeuze de kwetsbaarheden en veerkracht van een patiënt in kaart om gerichte adviezen te kunnen geven. Daarbij vind ik de persoonlijke context en doelen van de patiënt heel belangrijk. Behalve patiëntenzorg houd ik mij bezig met wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van deze intensieve behandelingen op fysiek en cognitief functioneren bij oudere patiënten. Het uiteindelijke doel is om de beste zorg te leveren en de kans op behoud van fysiek en cognitief functioneren na een behandeling te vergroten.

 

Werkervaring & opleidingen

Van 2002 tot 2008 studeerde ik Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht.

Mijn opleiding tot klinisch geriater volgde ik van 2009 tot 2019 in het UMCU Utrecht en meerdere ziekenhuizen in de regio Midden Nederland. Tevens heb ik een deel van mijn opleiding in het Johns Hopkins Hospital in de Verenigde Staten gevolgd.

In de periode 2014-2019 heb ik mijn opleiding afgewisseld met promotieonderzoek in het UMC Groningen naar geriatrische problemen bij patiënten met chronische nierziekte.