Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Foto van Bob Roozenbeek
Zorgverlener

Dr. B. (Bob) Roozenbeek

Neuroloog

Over

Even voorstellen

Als neuroloog ben ik dagelijks betrokken bij de zorg voor mensen met een aandoening van het zenuwstelsel. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met een herseninfarct, een hersenbloeding en andere ziektes van de bloedvaten van de hersenen. Samen worden deze ziektes de neurovasculaire aandoeningen genoemd. Naast mijn werkzaamheden in de patiëntenzorg doe ik wetenschappelijk onderzoek. Het doel van mijn onderzoek is om nieuwe behandelingen te vinden voor neurovasculaire aandoeningen en om deze behandelingen de juiste plaats te geven in de zorg voor individuele patiënten.

Werkervaring & opleidingen

Bob Roozenbeek werkt sinds 2017 als neuroloog in het Erasmus MC. De neurovasculaire ziekten vormen zijn aandachtsgebied. Naast zijn werkzaamheden binnen de zorg voor patiënten is Bob Roozenbeek klinisch onderzoeker. Zijn onderzoek richt zich op de behandeling van mensen met een neurovasculaire ziekte, en focust zich voornamelijk op de acute behandeling van het herseninfarct.

Opleiding

Bob Roozenbeek studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn afstudeeronderzoek werd onderscheiden met de Gerrit Jan Mulder Prijs voor het beste masteronderzoek in het Erasmus MC. In 2009 legde hij het artsexamen af. Hij promoveerde in 2012 aan zowel de Erasmus Universiteit Rotterdam als de Universiteit Antwerpen op een proefschrift over de klinische epidemiologie van traumatisch hersenletsel. Daarna volgde hij de opleiding tot neuroloog aan het Erasmus MC. In 2017 specialiseerde hij zich in het Erasmus MC Stroke Center in de behandeling van neurovasculaire aandoeningen.