Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Foto van Juliette Severin
Zorgverlener

Dr. J.A. (Juliëtte) Severin

Arts-microbioloog, medisch coördinator Infectiepreventie

Medische Microbiologie

  • Specialisme
  • Medische Microbiologie
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Als arts-microbioloog wil ik een bijdrage leveren aan goede patiëntenzorg door mijn activiteiten op het gebied van preventie, diagnostiek en behandeling van infecties. Ik houd mij het meeste bezig met infectiepreventie, dus het voorkomen van infecties en het voorkomen van verspreiding van ziekmakende bacteriën en virussen in het ziekenhuis. Ik maak mij grote zorgen over de opkomst van bacteriën die ongevoelig (resistent) zijn voor de meest gangbare antibiotica. Dit probleem is in Nederland nog redelijk onder controle te houden, hoewel we al wel extra inspanningen hiervoor moeten doen. Hier zet ik mij met heel mijn hart voor in.

Werkervaring & opleidingen

Sinds 2006 ben ik werkzaam in het Erasmus MC als arts-microbioloog met aandachtsgebied infectiepreventie. Sinds 2012 ben ik medisch coördinator van de infectiepreventie.

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Daarna heb ik mijn opleiding tot arts-microbioloog gedaan in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het Erasmus MC. In 2009 ben ik gepromoveerd op het onderzoek “Antimicrobial resistance in Indonesia: Prevalence, determinants, and genetic basis”.