Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Manon Spaander
Zorgverlener

Prof. dr. M.C.W. (Manon) Spaander

Maag-Darm-Leverarts

  • Specialisme
  • Maag-Darm-Leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • gastro-intestinale oncologie met speciale aandacht voor: screening, preventie en vroeg detectie van tumoren in de slokdarm, maag en dikke darm; het plaatsen van stents in de slokdarm en maag; follow-up van volwassen patienten met slokdarmatresie.
  • BIG nummer:
  • 99049044401
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2008 ben ik als Maag-Darm-Leverarts werkzaam bij het Erasmus MC, waarbij ik me gespecialiseerd heb in tumoren van het maag- darmkanaal, namelijk slokdarm-, maag en darmkanker. Dit houdt in: screening en preventie, stellen van diagnose en stadium van de ziekte en palliatie door middel van het plaatsen van een stent. Met name het plaatsen van slokdarmstents voor de behandeling van slokdarmvernauwingen of perforaties is één van mijn expertises.

Om kanker te voorkomen, dan wel in een vroeg stadium te vinden, is screening en surveillance van groot belang. Dankzij onderzoek en innovaties op het gebied van de technologie zijn we steeds beter in staat om kanker in een zo vroeg mogelijk stadium te vinden. Dit leidt tot minder ingrijpende behandelingen en een hogere kans op volledige genezing. Ik maak me dan ook hard om te blijven zoeken naar mogelijkheden hoe we screening en preventie kunnen blijven verbeteren en bij wie.

 

Podcast: Bevolkingsonderzoek darmkanker: wel of niet meedoen?

Bij Karin Wismeijer werd door het bevolkingsonderzoek darmkanker ontdekt. In de podcast In Opname vertelt ze wat er op haar afkwam na de diagnose. Maag-darm-leverarts prof. Manon Spaander schuift aan om fabels over de darmkankerscreening te ontkrachten.

Patiënt Karin Wismeijer (links) en MDL-arts Manon Spaander schuiven aan in de podcast over darmkankerscreening.

De podcast is te beluisteren via: