Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Hens Verhagen
Zorgverlener

Prof. Dr. H.J.M. (Hence) Verhagen

Hoogleraar Vaatchirurgie

  • Specialisme
  • Vaatchirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Minimaal invasieve endovasculaire therapieën, endovasculaire behandeling aneurysmata, aneurysma buik- en borstslagader (aorta), vaatvernauwing en -verwijding beenslagader, vernauwing halsslagader en darmslagader
  • BIG nummer:
  • 59040298001
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Na de opleiding Geneeskunde te hebben gevolgd in Utrecht studeerde ik in 1992 af. Ik begon mijn chirurgische training in 1996, waarvoor ik in verschillende ziekenhuizen heb gewerkt in Nederland, Zimbabwe en Engeland. Mijn specialisatie vaatchirurgie heb ik in het Royal Prince Alfred Hospital in Sydney, Australië, volbracht. Daar ontwikkelde ik ook mijn interesse voor minimaal invasieve endovasculaire therapieën en, met name, de endovasculaire behandeling van aneurysmata. In 2002 accepteerde ik de functie Associate Professor in de Vaatchirurgie in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daarna volgde in 2007 de aanstelling als Professor en hoofd van de afdeling Vaatchirurgie in het Erasmus MC. 

Specifieke aandachtsgebieden zijn:

  • Aneurysma (verwijding) van de buik- en borstslagader (aorta) (endovasculair en conventionele open chirurgie)
  • Vaatvernauwing (etalagebenen) en verwijding in de beenslagader
  • Vernauwing van de halsslagader (carotis-endarteriectomie en carotisstenting)
  • Vernauwing van de darmslagader (chronische darmischemie)

Werkervaring & opleidingen

Professor Verhagen heeft internationale bekendheid verworven met de toepassing van geavanceerde endovasculaire behandelingen. Daarnaast heeft hij vele basis en geavanceerde trainingen over EVAR en TEVAR (inter)nationaal georganiseerd en is hij de oprichter van de Nederlandse (basis en geavanceerde) cursus ‘perifere percutane vasculaire interventies’ voor vaatchirurgen. Wereldwijd heeft hij verschillende implantaties van aorta endografts voor het eerst uitgevoerd en is hij, ook wereldwijd, hoofdonderzoeker van verschillende aorta stentgrafts. 

Een specifieke interesse heeft hij voor aorta interventies, waaronder state-of-the-art endovasculaire technieken, waarin hij uitgebreide ervaring heeft. Hij is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV), vice-voorzitter van de Europese Vereniging voor Vaatchirurgie (ESVS) en mede-oprichter van het Hart-Vaatcentrum in het Erasmus MC. Ook werkt hij als consultant c.q. wetenschappelijk adviseur voor verschillende fabrikanten van medische implantaten. Verder heeft hij meer dan 300 artikelen in vooraanstaande (inter)nationale wetenschappelijke medische tijdschriften gepubliceerd, is hij lid van vele internationale verenigingen voor vaatchirurgie, reviewer voor verschillende internationale wetenschappelijke tijdschriften en bestuurslid bij talrijke internationale congressen. Tevens heeft hij honderden wetenschappelijke lezingen tijdens internationale conferenties, waarvan vaak als hoofdspreker, gegeven.

Momenteel neemt hij deel aan de hogere onderwijsopleiding "Managing Health Care Delivery" aan de Harvard Business School in Boston, Verenigde Staten.