Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Oscar van Waes
Zorgverlener

Dr. Lt. Col. O.J.F. (Oscar) van Waes

Traumachirurg, militair chirurg

  • Specialisme
  • Traumachirurgie, militair chirugie
  • Aandachtsgebied
  • polytrauma, (penetrerend) thoracaal/abdominaal letsel, ribfracturen, amputatiechirurgie, osseointegratie
  • BIG nummer:
  • 29052582401
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Traumazorg is dynamisch en continu in ontwikkeling. Ik probeer verder te kijken dan de standaardoplossingen om tot een doel te komen. Als traumachirurg met militaire ervaring in het veld ben ik gewend om creatieve oplossingen te bedenken en zo het beste voor de patient te bereiken.

Werkervaring & opleidingen

In 2000 ben ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd. Gedurende mijn studie en co-schappen heb ik me door middel van onderzoek en klinische stages in de traumachirurgie verdiept in binnen- en buitenland, zoals Seattle, Innsbruck, Budapest en Rotterdam.

Mijn opleiding tot chirurg heeft in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft en in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam plaatsgevonden. Tijdens mijn opleiding heb ik tevens gedurende 5 maanden als fellow gewerkt op de Trauma Unit van het Groote Schuur Hospital te Kaapstad, Zuid-Afrika. Sinds begin 2008 ben ik werkzaam als militair chirurg bij de vakgroep Traumachirurgie van de afdeling Heelkunde en participeer ik als militair chirurg in uitzendgebieden namens het Ministerie van Defensie. Tevens ben ik werkzaam geweest als Heli-MMT arts van het Mobiel Medisch Team van Traumacentrum Zuidwest Nederland.

Ik ben gepromoveerd op de behandeling van schot- en steekverwondingen gebaseerd op onderzoek uit Rotterdam, Kaapstad en Afghanistan. Naast klinische activiteiten participeer ik in wetenschappelijk onderzoek en ben ik lid van meerdere (inter)nationale traumachirurgische verenigingen.