Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Traumachirurgie

Ongevalschirurgie

Onze traumachirurgen behandelen mensen die gewond zijn geraakt bij een ongeval. Trauma is een ander woord voor ongeval.

Traumachirurgie: Over dit specialisme

Wat is traumachirurgie?

Als traumachirurgen staan wij 24/7 klaar om patiënten met levensbedreigende verwondingen zo snel mogelijk te behandelen en te stabiliseren. Onze afdeling voor acute opvang en behandeling is speciaal ontworpen om zwaargewonde patiënten snel en efficiënt te kunnen behandelen.

Ons multidisciplinaire team van traumachirurgen, anesthesisten, neurochirurgen, SEH-artsen op de Spoedeisende Hulp (SEH), verpleegkundigen en andere zorgverleners is getraind in het behandelen van traumapatiënten en werkt nauw samen om de beste zorg te bieden. We beschikken over de nieuwste apparatuur en technologieën om de diagnose en behandeling van zwaar gewonde patiënten te ondersteunen.

Bij binnenkomst wordt de patiënt geëvalueerd en gestabiliseerd volgens de meest recente protocollen voor traumazorg (ATLS; advanced trauma life support). Als de situatie kritiek is, wordt de patiënt zo snel mogelijk naar de operatiekamer gebracht. Onze traumachirurgen zijn gespecialiseerd in de behandeling van traumatisch letsel en staan klaar om levensreddende operaties uit te voeren.

Onze traumachirurgen werken nauw samen met andere specialismen en afdelingen, zoals de intensive care, om een naadloze overgang van de acute zorg naar de revalidatie en nazorg te garanderen. We streven naar een optimale behandeling van onze patiënten en werken hard om hun herstel te bevorderen.

In geval van een noodsituatie, bel altijd direct het alarmnummer en vraag om een ambulance. Ons traumacentrum staat altijd klaar om patiënten met ernstige verwondingen te helpen en te behandelen.

Aandoeningen en ziektebeelden

Het specialisme Traumachirurgie behandelt veel verschillende soorten aandoeningen. Hieronder vindt u een globaal overzicht waarvoor u bij de afdeling Traumachirurgie terecht kunt.

Wetenschappelijk onderzoek

Ons onderzoek richt zich op het ontwikkelen en verbeteren van de behandeling van patiënten met letsels (traumapatiënten). Op dit gebied werken we ook samen met onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland.

Onze polikliniek(en)

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor