specialism
Specialisme

Traumachirurgie

De traumachirurgie van het Erasmus MC behandelt mensen die gewond zijn geraakt bij een ongeval. Trauma is een ander woord voor ongeval.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Onze traumachirurgen zijn opgeleid voor het behandelen van de zware en minder zware verwondingen die u kunt oplopen bij een trauma, of ongeval. Dat kan van alles zijn: een val in uw huis, een sportongeluk, een aanrijding of geweld.

Als patiënt komt u eigenlijk altijd binnen op de Spoedeisende Hulp. Onze traumachirurg bepaalt daar eerst wat er precies met u aan de hand is – aan de buitenkant van uw lichaam, maar ook aan de binnenkant.

Zeker bij zeer ernstige verwondingen werken wij in de traumachirurgie altijd samen met andere specialisten van het Erasmus MC, zoals internisten, anesthesisten en radiologen. Dit noemen wij het traumateam.

Als de traumachirurg u als patiënt behandelt, zorgt hij er ook voor dat het traumateam goed samenwerkt. Daarnaast houdt hij overzicht over wat er gebeurt en wanneer dat gebeurt.

Wat willen we bereiken?

Het eerste doel van ons specialisme is om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat uw verwondingen niet erger kunnen worden. Denk aan het stoppen van een bloeding.

Tegelijk richten we ons op een zo volledig mogelijk herstel van uw verwondingen. Vaak is het voldoende om uw enkel of pols in het gips te zetten, soms is daarvoor veel meer nodig. En dat is precies waarvoor onze traumachirurgen zijn opgeleid.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

  • Osteoporose

  • Calcaneusfractuur (hielbeenbreuk)

  • Intra-articulaire fractuur (breuken door een gewricht)

  • Gestoorde genezing van botbreuken

Wetenschappelijk onderzoek

Ons onderzoek richt zich op het ontwikkelen en verbeteren van de behandeling van patiënten met letsels (traumapatiënten). Op dit gebied werken we ook samen met onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland.

Onze polikliniek(en)

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor