Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Adam Weir foto sportarts
Zorgverlener

Dr. A. (Adam) Weir

Sportarts

  • Specialisme
  • Orthopedie & Sportgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Liesblessures
  • BIG nummer:
  • 49056609201
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik ben sportarts met ervaring met de niet-operatieve behandeling van sportblessures en met name gespecialiseerd in heup en liesblessures. Ik ben Engelsman, en na mijn studie geneeskunde in Engeland, opgeleid in Nederland als sportarts. Ik rondde in 2007 mijn specialisatie sportgeneeskunde af en werk sindsdien als sportarts. Hierdoor heb ik kennis van een breed palet aan sporten en sportblessures.

Eind 2012 ben ik naar Qatar verhuisd. Ik heb daar als sportarts in een groot sportziekenhuis gewerkt waar ik medisch coördinator was van het liesblessure centrum. Verder heb ik ervaring in het begeleiden van tennistoernooien van de ATP. Na mijn terugkomst uit Qatar ben ik hier in het Erasmus MC gestart als medisch coördinator van het Academisch centrum voor heup- en liesblessures bij sporters. 

Werkervaring & opleidingen

Op wetenschappelijk gebied ben ik actief betrokken bij het onderzoek naar liesblessures. Ik  promoveerde in 2011 met het proefschrift getiteld "Diagnostics and treatment of adductor-related groin pain in athletes - new insights".

Momenteel begeleid ik studenten en promovendi bij onderzoeksprojecten naar de waarde van nieuwe beeldvormingstechnieken en behandelmethoden van liesblessures. Daarnaast richt ik mij op onderzoek naar spier- en peesblessures. Ik ben ook Deputy Editor van het internationale British Journal of Sports Medicine en voorzitter van het jaarlijkse Nederlandse sportmedisch wetenschappelijk jaarcongres en de commissie richtlijnen.

Publicaties