Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Laurentine van Wessem
Zorgverlener

L.L. (Laurentine) Kamminga-van Wessem, MSc

Kinderfysiotherapeute

  • Specialisme
  • Kinderfysiotherapie
  • BIG nummer:
  • 99917438604
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Binnen het Erasmus MC Sophia ben ik werkzaam op verschillende afdelingen. Ik behandel met name kinderen met luchtwegproblematiek en kinderen met cardiologische aandoeningen. Daarnaast zie ik kinderen die ondersteuning nodig hebben met mobiliseren tijdens de opname, op de verpleegafdeling of de IC. Ik ben betrokken bij de polikliniek Hemofilie. Hier onderzoek ik kinderen na een recente bloeding, periodiek ter controle en preventief om onder andere het belang van sport en bewegen te bespreken. 

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Al voordat ik begon aan de studie fysiotherapie was voor mij duidelijk mijn voorkeur uitging naar werken met kinderen bij voorkeur in een ziekenhuis. Tijdens mijn stage in het Sophia kinderziekenhuis werd dit nog eens bevestigd. Sinds 2019 ben ik werkzaam binnen het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis. Daarvoor heb ik 5 jaar gewerkt als kinderfysiotherapeut in een eerstelijns praktijk.

Opleiding

In 2013 studeerde ik af als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Rotterdam. Ik ben aansluitend begonnen met de Master Kinderfysiotherapie en rondde deze in 2018 af. Mijn afstudeeronderzoek naar de motorische ontwikkeling van kinderen met heupdysplasie heb ik gedaan in het Sophia kinderziekenhuis binnen de polikliniek Orthopedie.  

Werkgroep

Ik ben lid van PHYSHNET (PHYSiotherapy in Hemophilia in the NETherlands), een werkgroep die streeft naar kwaliteitsverbetering en implementatie van fysiotherapie bij hemofilie in Nederland.