Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Anna van der Windt
Zorgverlener

Dr. A.E. (Anna) van der Windt

Orthopedisch Chirurg

  • Specialisme
  • Orthopedie & Sportgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Elleboog, onderarm, bovenarm
  • BIG nummer:
  • 09915449501
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2022 werk ik als staflid in het Erasmus MC. Mijn aandachtsgebied is het behandelen van aandoeningen van de arm en met name de elleboog bij volwassenen en kinderen. In een multidisciplinair team behandelen we mensen met slijtage (artrose)  in de elleboog, botbreuken in de arm, posttraumatische (= als gevolg van een ongeval) afwijkingen in de arm en (top)sportletsels. Regelmatig maken we bij de voorbereiding op een operatie gebruik van 3D analyses van de arm en 3D geprinte mallen. 

Naast directe patiëntenzorg ben ik ook geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek. Basaal en klinisch wetenschappelijk onderzoek is nodig om behandelingen van aandoeningen in de arm nóg beter te maken. Ik ben in 2017 in het Erasmus MC gepromoveerd op basaal wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelingen voor artrose. Mijn doel is om resultaten uit de basale wetenschap uiteindelijk te vertalen naar nieuwe behandelopties voor de patiënt.


Werkervaring & opleidingen

Ik ben opgeleid tot orthopedisch chirurg in het Erasmus MC en Reinier de Graaf ziekenhuis. Om mij verder te specialiseren heb ik mijn opleiding afgesloten met een differentiatie in behandeling van elleboog aandoeningen in het Amphia ziekenhuis. Hierna heb ik mij tijdens een fellowship in het Máxima MC verdiept in de behandeling van orthopedische aandoeningen bij kinderen.


Publicaties

  Publicaties op   Pubmed