Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Erlangga Yusuf
Zorgverlener

Dr. E. (Erlangga) Yusuf

Arts-microbioloog

Medische Microbiologie

  • Specialisme
  • Medische Microbiologie
  • Aandachtsgebied
  • Algemene bacteriologie, consulten, prothese en chirurgisch gerelateerde infecties
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

We hebben in ons lichaam meer micro-organismen dan cellen. Vaak leven we in vrede met deze micro-organismen, maar soms veroorzaken ze (infectie)ziekten. Als arts-microbioloog houd ik me mij bezig met het vinden van deze micro-organismen en samen met mijn collega’s klinische artsen gaan we ze bestrijden. Arts-microbiologen houden ook een overzicht van deze micro-organismen en we proberen om te voorkomen dat ze de infecties veroorzaken. Wat ik vooral leuk aan mijn vak is de communicatie met mijn collega’s in het lab en in de kliniek, en dat ik de snelle ontwikkeling in het gebied van diagnostiek kan meemaken.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn specialisatie opleiding heb ik voor een anderhalf jaar gewerkt als arts klinisch bioloog (met subspecialisatie medische microbiologie) in het Universiteit Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in België voordat ik terug ging werken in Nederland. 

Mijn geneeskunde studie heb ik in Amsterdam (UvA) afgerond in 2007. In 2013 ben ik in Leiden gepromoveerd op onderzoek naar het verband tussen overgewicht en artrose. Tussendoor heb ik onderzoek gedaan in Lausanne, Zwitserland naar de diagnostiek en de behandeling van prothese en chirurgisch gerelateerd infecties. Terug naar de lage landen ben ik opgeleid als arts klinisch bioloog in Brussel, België en na een aanpassing-stage, als arts-microbioloog in Rotterdam.  Verder heb ik een master behaald in infectiepreventie in Leuven, België.