Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. F.V.W.J. (Floris) van Zijl

KNO-arts

  • Specialisme
  • Keel-, neus- en oorheelkunde
  • Aandachtsgebied
  • Rhinologie en aangezichtschirurgie
  • BIG nummer:
  • 79918810501
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Binnen het Erasmus MC houd ik mij vooral bezig met neuscorrecties (septorhinoplastieken). Het doel van dit soort operaties is het verbeteren van de neusademhaling, met behoud of indien nodig verbetering van het uiterlijk van de neus.

In het Erasmus MC zien wij vaak patiënten die elders al één of meerdere onbevredigende operaties van de neus hebben ondergaan of complexe afwijkingen van de neus hebben. Het meest bevredigende resultaat is een neus waar patiënten goed door kunnen ademen en die qua uiterlijk in harmonie is met de rest van het gelaat. In mijn ogen is de mening van de patiënt hierbij het belangrijkst: juist bij chirurgische correcties van de neus is het de patiënt die bepaalt of een operatie wel of niet geslaagd is. Aandacht voor de patiënt staat dus voorop.

Tevens kunt u bij mij terecht voor andere problemen van de neus zoals perforaties van het neustussenschot, allergische rhinitis, aandoeningen van de neusbijholten, reukstoornissen en problemen van de neus na huidtumoroperaties. In wetenschappelijk opzicht houd ik mij bezig met het meten en evalueren van resultaat bij neuscorrecties. Hier wil ik op korte termijn op promoveren. 

Werkervaring & opleidingen

Ik ben al lang aan Rotterdam verbonden; zowel de studie geneeskunde als de opleiding tot KNO-arts heb ik in het Erasmus MC volbracht. Aanvullend heb ik een erkende vervolgopleiding (fellowship) in de plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie volbracht in Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede en het Radboud UMC in Nijmegen.

Ik ben lid van de European Academy of Facial Plastic Surgery en bekleed ook een bestuurlijke functie binnen deze organisatie.