Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Plastische en reconstructieve chirurgie & handchirurgie (kinderen)

Onze plastisch chirurgen houden zich bezig met het herstel van lichamelijke vormen en functies. In het Sophia Kinderziekenhuis gaat het meestal over (zeldzame) aangeboren aandoeningen.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Plastische en reconstructieve chirurgie & handchirurgie is het specialisme dat zich bezighoudt met herstel van onze lichamelijke vormen en functies. De vorm of functie van een specifiek deel van het lichaam kan om verschillende redenen veranderd of anders aangelegd zijn, zoals door een aangeboren aandoening of door een ongeval. Het doel is om deze verandering zoveel mogelijk te herstellen.

Waarom naar het Erasmus MC Sophia?

Aan het specialisme plastische en reconstructieve chirurgie & handchirurgie in het Erasmus MC Sophia zijn drie centra verbonden die door het Ministerie van Volksgezondheid zijn erkend als expertise centra:

Veel aandoeningen zijn zeldzaam en worden (vrijwel) alleen in het Sophia Kinderziekenhuis behandeld. Daardoor heeft ons team een unieke ervaring met de behandelingen. Onze kennis en kunde neemt nog meer toe door het wetenschappelijk onderzoek dat wij doen.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Samenwerking

In al onze expertise centra werken we nauw samen met andere zorgverleners, zoals klinische genetica, radiologie, neurochirurgie, kaakchirurgie, orthopedie, revalidatiegeneeskunde, oogheelkunde, KNO, psychologie en vele anderen.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Genetische oorzaken van hand- en armafwijkingen, craniofaciale aandoeningen en schisis
  • Ademhalingsproblemen bij craniofaciale aandoeningen en schisis
  • Lange termijn resultaten van chirurgische behandeling van hand- en armafwijkingen, craniofaciale aandoeningen en schisis

Onze polikliniek(en)

Operatie

Klinieken

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor