Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

CFC-Costello

Wanneer: maandelijks
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang, balie C2

Een multidisciplinair spreekuur voor de follow-up van kinderen met CFC en Costello-syndroom tot de leeftijd van 18 jaar.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Bij dit spreekuur combineert u met uw kind in één bezoek de jaarlijkse controles bij de kinderarts, de kinderneuroloog, de kindercardioloog, de oogarts en zo nodig de kinderdermatoloog en de klinisch geneticus. Als het nodig is, roepen we de hulp van andere specialisten in.

Bij deze controles werken wij nauw samen met neuropsychologen, kinderpsychiaters en logopedisten om een compleet onderzoek en advies te kunnen geven.

Vaak sturen wij u voor het bezoek een aantal vragenlijsten. Zo kunnen wij vast een indruk krijgen hoe uw kind functioneert. Ook kunt u ons van tevoren per e-mail vragen sturen.

De medische controles vinden in principe op één dag plaats. De assistente meet en weegt uw kind. Ook meet zij de bloeddruk. Daarna onderzoeken verschillende artsen uw kind. Dit zijn in ieder geval de kinderarts en kinderneuroloog. Vaak zien ook de kindercardioloog en oogarts uw kind. Omdat wij als een team functioneren, ziet u niet bij elk bezoek dezelfde artsen.

Als er bij uw kind nog geen DNA-onderzoek naar het CFC of Costello syndroom is verricht, kan de kinderarts voorstellen dit tijdens het spreekuur te doen. Wij nemen dan bloed af bij uw kind door met een naald een bloedvat aan te prikken, meestal in de hand of de elleboog.

Onze begeleiding

Het spreekuur wordt gecoördineerd door drs. B.J. Sibbles, kinderarts - Erfelijke en aangeboren aandoeningen.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor