Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
arts sibbles
Zorgverlener

Drs. B.J. (Barbara) Sibbles

Kinderarts

  • Specialisme
  • Algemene kindergeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Kinderarts Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen/Medisch coördinator Medium Care en Daycare/ Supervisor en opleider Medium Care
  • BIG nummer:
  • 19032029701
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Mijn specialisatie als kinderarts is de zorg voor kinderen met complexe aangeboren aandoeningen. Deze aandoeningen zijn vaak zeldzaam en hebben veel invloed op de rest van het leven van een kind. Het is voor mij een grote uitdaging om topzorg te verlenen, die goed past bij het kind en zijn/haar familie. Hiervoor werk ik intensief samen met medisch specialisten en andere hulpverleners binnen en buiten het Erasmus MC Sophia. Voor de beste zorg is bovendien gelijkwaardige samenwerking met een kind en zijn/haar ouders onmisbaar: zij zijn de eigen experts. In het Sophia noemen we dit Samenzorg.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben in het Erasmus MC Sophia opgeleid tot kinderarts. Vanaf 1997 ben ik als algemeen kinderarts hier ook werkzaam als supervisor en medisch coördinator kindergeneeskunde binnen de kliniek Medium Care Kindergeneeskunde. Ook ben ik medisch coördinator van de dagopname/dagverpleging. Ik houd mij al jaren bezig met de zorg voor kinderen met erfelijke en aangeboren aandoeningen.

Ik ben dan ook coördinator van de speciale polikliniek voor kinderen met Cardio-Facio-Cutaan-Syndroom en Costello-syndroom. Deze polikliniek is onderdeel van het expertisecentrum ENCORE (Erfelijke Neuro-Cognitieve Ontwikkelingsstoornissen Rotterdam Erasmus MC). Als arts ben ik ook betrokken bij de nieuwbouwplannen van het nieuwe kinderziekenhuis. Het ontwikkelen van familiegerichte zorg vind ik erg belangrijk: wij noemen dat niet voor niets: Samenzorg!

Publicaties