Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Preoperatief spreekuur kindercardiologie

Wanneer: Woensdag
Gebouw: Sk-2324

Tijdens dit spreekuur bereiden we uw kind en u voor op de komende ingreep. Dit kan een operatie van het hart zijn of een hartkatheterisatie.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Voorbereiding

Voorafgaand aan dit spreekuur wordt u ingelicht door uw behandelend kindercardioloog over de komende ingreep. Daarna belt de verpleegkundig consulent kindercardiologie u op om een afspraak te maken voor dit spreekuur.

Spreekuur

Tijdens dit spreekuur bereiden we u en uw kind voor op de komende ingreep. Dit kan een operatie van het hart zijn of een hartkatheterisatie. U heeft gesprekken met de specialisten die betrokken zijn bij de ingreep. Dit zijn een kinderanesthesist en een kinderinterventiecardioloog of een kinderhartchirurg.

Wij doen indien nodig eerst onderzoeken ter voorbereiding op de operatie:

  • Bloed afnemen.
  • Een röntgenfoto van het hart en de longen.
  • Een hartfilmpje maken (ECG).

U krijgt een rondleiding over de betrokken afdelingen. Van de verpleegkundig consulent hoort u de praktische gang van zaken rondom de ingreep. Als u nog vragen heeft over de ingreep of voorbereiding, kunt u deze stellen aan de verpleegkundig consulent. Ook krijgt uw kind tijdens dit spreekuur de Tikkiering

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Dit spreekuur wordt georganiseerd door de verpleegkundig consulent kindercardiologie. Zij regelt voor u de afspraken met de specialisten en ze boekt de onderzoeken in. Er zijn gastvrouwen die tijdens dit spreekuur ouders en kind begeleiden naar de verschillende onderdelen van het spreekuur.

Behandelteam

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor