Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Joyce Emons
Zorgverlener

Dr. J.A.M. (Joyce) Emons

Kinderarts-allergoloog

  • Specialisme
  • Kinderlongziekten, Kinderallergologie
  • Aandachtsgebied
  • Voedselallergieën, inhalatieallergieën, urticaria, angio-oedeem, geneesmiddelenreacties en insectenallergieën
  • BIG nummer:
  • 09063504901
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik ben werkzaam als kinderarts-allergoloog op zowel de locatie Kinderhaven als in het Erasmus MC Sophia. Mijn aandacht gaat uit naar kinderen met atopie (voedselallergie, inhalatie allergieën zoals hooikoorts, astma en/of eczeem), kinderen met onverklaarbare allergische reacties, aanvallen van netelroos (urticaria) of zwellingen (angio-oedeem), kinderen met allergische reacties als gevolg van een geneesmiddel en kinderen met mastocytose. We werken veel samen met andere specialismen zoals bijvoorbeeld, de kinderdermatoloog en kinderlongarts.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb mijn geneeskunde opleiding en opleiding tot kinderarts gevolgd in Leiden. Tijdens deze opleiding heb ik veel onderzoek gedaan naar de groei en lengte-groeistoornissen bij kinderen. Hiervoor ben ik ook veel in het buitenland werkzaam geweest, zoals in Stockholm aan het Karolinska Institute en het National Institute of Health in Washington DC USA.

Na mijn opleiding tot kinderarts werd mijn aandacht getrokken door de allergologie en ben ik de opleiding in Rotterdam met veel plezier gaan volgen tot kinderarts-allergoloog. Inmiddels ben ik daar nu al weer ruim 5 jaar werkzaam en zet ik mij in om de beste zorg te leveren voor kinderen met o.a. een allergie, urticaria, spontane zwellingen of mastocytose.