Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Kinder­allergologie

Onze kinderallergologen houden zich bezig met allergische aandoeningen zoals voedsel- en inhalatie-allergie, geneesmiddelenallergie, urticaria (netelroos) en angio-oedeem.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Kinderarts-allergologen behandelen kinderen met allergische ziekten. We zien veel kinderen met atopie, dit is een combinatie van de volgende ziekten: eczeem, voedselallergie, hooikoorts en astma. Om deze reden werken we veel samen met de kinderdermatologen en kinderlongartsen (pulmonologen). Ook zien we kinderen met allergische reacties op geneesmiddelen, insectensteken, warmte, koude of inspanning.

Wat willen we bereiken?

We willen dat allergische kinderen goede zorg krijgen. Hierbij is het allereerst van belang dat ze de juiste onderzoeken, de juiste diagnose en de juiste adviezen krijgen. In sommige gevallen wordt de behandeling uitgevoerd in samenwerking met de kinderdermatoloog, de kinderlongarts en/of de diëtiste (multidisciplinaire zorg). Ook wordt er nauw samengewerkt met de kinderartsen uit andere ziekenhuizen.

Waarom naar het Erasmus MC Sophia?

De kinderarts-allergologen werken zowel in het Erasmus MC Sophia als op de locatie KinderHaven. KinderHaven is een buitenpolikliniek behorende bij het Erasmus MC Sophia waar meerdere subspecialismen spreekuur doen, zodat multidisciplinaire zorg goed kan plaatsvinden. Kinderen met een reactie op geneesmiddelen en kinderen die gaan starten met subcutane immunotherapie (als behandeling voor hooikoorts of huisstofmijtallergie) zien we in het Erasmus MC Sophia.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Wetenschappelijk onderzoek

De kinderarts-allergologen doen veel wetenschappelijk onderzoek. Zo doen we vooral veel onderzoek op het gebied van voedselallergie, onder andere koemelk- en ei-allergie maar ook naar pinda- en notenallergie.

Onze polikliniek(en)

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor