Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Christianne van Nieuwenhoven
Zorgverlener

Dr. C.A. (Christianne) van Nieuwenhoven

Plastisch chirurg

Plastisch chirurg, hoofd subspecialisme Plastische en reconstructieve chirurgie & handchirurgie Sophia

  • Specialisme
  • Plastische en reconstructieve chirurgie & handchirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Handchirurgie
  • BIG nummer:
  • 79048614901
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Met een voorliefde voor het behandelen van kinderen en een grote interesse voor de handchirurgie, is het bijna vanzelfsprekend dat ik ben komen te werken in het Erasmus MC Sophia bij het Handenteam. Binnen ons team behandelen we kinderen met een aangeboren of verworven aandoening van de hand, en soms ook de voet. Behalve de kennis van zeer specialistische ingrepen, vraagt dit specifieke vakgebied kennis over zeldzame ziektebeelden waaraan je alleen in dit team in deze mate aan blootgesteld wordt.

Vanwege het zeldzame karakter van de aandoeningen ben ik deel van een internationaal netwerk van handspecialisten met dezelfde interesse. Naast het behandelen van patiënten, houd ik me bezig met onderzoek. Hoe kunnen aangeboren ziektebeelden ontstaan en waarom? Hoe kunnen we ze het beste behandelen? Het zijn vragen waar ik graag antwoord op wil. Met een team van onderzoekers proberen we de antwoorden te vinden en publiceren we regelmatig onze resultaten.

Om de specifieke kennis over de handchirurgie uit te dragen, geef ik regelmatig onderwijs aan studenten, artsen en para-medici van verschillende vakgebieden. Door de kennis te verspreiden over verschillende specialismen hoop ik dat meer patiënten op een juiste manier behandeld worden met het motto 'je ziet het pas als je het weet'.