Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
arts de Nijs
Zorgverlener

Dr. P.F.A. (Pieter) de Nijs

Kinder- en jeugdpsychiater

  • Specialisme
  • Kinder- en jeugdpsychiatrie
  • Aandachtsgebied
  • Ontwikkelingsstoornissen, veelal bij genetische aandoeningen ENCORE (erfelijke neurocognitieve ontwikkelingsstoornissen Rotterdam Erasmus MC). Coördinatie onderwijs
  • BIG nummer:
  • 89045208101
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Met de medewerkers van de polikliniek Ontwikkelingsstoornissen bieden wij, in een academisch kader, diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren met een (mogelijke) ontwikkelingsstoornis bij (meestal) een genetisch syndroom. Daarin werken wij samen in de expertisecentra van ENCORE (Erfelijke neurocognitieve ontwikkelingsstoornissen Rotterdam Erasmus MC), waarin we vanuit de neurobiologie streven naar het ontwikkelen van nieuwe behandelingen. De polikliniek Ontwikkelingsstoornissen omvat de spreekuren voor Ontwikkelingsstoornissen en Zeldzame syndromen (ENCORE) van de polikliniek Kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik ben sinds 1999 werkzaam in het Erasmus MC Sophia, vanaf 2000 als staflid. Ik ben coördinator van de polikliniek Ontwikkelingsstoornissen en ben daarnaast onderwijscoördinator.

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de universiteit Utrecht. Daarnaast heb ik aan het conservatorium de studie Docerend Musicus Orgel voltooid. Aansluitend heb ik de specialisatie Psychiatrie gedaan, met als aantekening Kinder- en jeugdpsychiatrie. In 2009 ben ik gepromoveerd met mijn proefschrift over de taxonomie (indeling) van disruptief gedrag (ADHD en gedragsproblemen) bij kinderen en jongeren.