Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Kinder­dermatologie

Onze kinderdermatologen behandelen en onderzoeken huidaandoeningen die bij kinderen voorkomen.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Het specialisme kinderdermatologie heeft twee locaties waar wij kinderen met huidziekten zien. Op onze locatie in het Erasmus MC Sophia zien wij veel voorkomende huidproblemen bij kinderen, maar ook veel zeldzame huidaandoeningen. Op de polikliniek KinderHaven zien wij kinderen met meer dan één klacht, zoals eczeem, voedselallergie, astma en hooikoorts. Dit noemen we het atopisch syndroom. Verwijzing naar de KinderHaven kan door een specialist of rechtstreeks bij de huisarts.

18+ en volwassenen
Volwassenen vanaf 18 jaar met huidafwijkingen worden gezien in het Erasmus MC, Dermatologie Centrum locatie.

Wat willen we bereiken?

Ons doel is de vragen van kinderen met huidafwijkingen en hun ouders zo goed mogelijk te beantwoorden en te komen tot de best mogelijke hulp, afgestemd op het individuele kind. Dit doen we door inzet van onze kennis en ervaringen, en via onderwijs en onderzoek. Daarnaast werken wij nauw samen met andere specialismen binnen het Erasmus MC Sophia en daarbuiten.

Waarom naar het Erasmus MC Sophia?

Het specialisme kinderdermatologie van het Erasmus MC Sophia heeft de grootste polikliniek van Nederland. U kunt daarom voor alle huidaandoeningen met uw kind bij ons terecht. Wij zien kinderen uit binnen- en buitenland met veel voorkomende, maar ook zeer zeldzame huidziekten. Wij werken nauw samen met andere specialisten zodat wij de beste zorg kunnen leveren aan uw kind.

Animatievideo relatie voeding en eczeem
 

Aandoeningen en ziektebeelden

Er bestaan meer dan 3.000 verschillende huidaandoeningen. U kunt met uw kind voor alle huidaandoeningen terecht op onze algemene spreekuren. Soms is het nodig dat een andere specialist uw kind ziet. Dit gebeurt dan tijdens een multidisciplinair spreekuur: een spreekuur waarbij verschillende specialismen samenwerken. Onze polikliniek Kinderdermatologie heeft meer dan tien multidisciplinaire spreekuren.

Wij behandelen onder andere de volgende huidaandoeningen:

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek is nodig om voortdurend meer medische kennis op te doen en betere behandelmethoden en zorg te ontwikkelen. Dit is de reden dat wij u soms zullen vragen of u wilt deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek samen met uw kind.

Onze polikliniek(en)

Onze spreekuren

Behandelingen

Bij elke huidziekte hoort een andere behandeling. Veel voorkomende behandelingen zijn:

Corticosteroiden voor de huid

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor