Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profile picture of Danielle Veenma
Zorgverlener

Dr. D.C.M. (Danielle) Veenma

Kinderarts, fellow Erfelijke en aangeboren aandoeningen

Kinderarts, fellow Erfelijke en aangeboren aandoeningen

  • Specialisme
  • Erfelijke en aangeboren aandoeningen
  • Aandachtsgebied
  • Complex care, genetica
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik wil mij subspecialiseren in de zorg voor kinderen met complexe aandoeningen en de verbinding vormen tussen Kindergeneeskunde en Klinische genetica. Ook wil ik mijn klinische en genetische onderzoeksactiviteiten uitbreiden, gericht op kinderen met zeldzame genetische ziekten om hun levensverwachting en levenskwaliteit te verbeteren.
Mijn werk in de fascinerende en snel veranderende specialismen Kindergeneeskunde en Klinische genetica daagt mij uit op mentaal maar ook persoonlijk-menselijk niveau. Ik blijf elke dag geïnspireerd door al deze dappere patiënten en hun verzorgers die de positieve kant en hoop blijven zoeken in hun vaak gecompliceerde leven waarin ze afhankelijk zijn van anderen.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn geneeskundeopleiding ben ik gepromoveerd en opgeleid tot kinderarts. In The Hospital of Sick Children, Toronto, Ontario, Canada heb ik een jaar lang gewerkt als clinical and metabolic fellow. Sinds augustus 2018 ben ik kinderarts en fellow Erfelijke en aangeboren aandoeningen in het Erasmus MC Sophia.