Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Poliklinische Apotheek Erasmus MC nu ook in het weekend open

20 september 2021

Vanaf zaterdag 25 september 2021 is de Poliklinische Apotheek Erasmus MC ook open in het weekend en op feestdagen. Hiermee komen wij tegemoet aan de wensen van onze patiënten én zorgverleners in het Erasmus MC.

Ook open in het weekend en op feestdagen

Momenteel is de Poliklinische Apotheek geopend op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) van 8.00 tot 18.00 uur. Vanaf zaterdag 25 september gaat dit veranderen. De Poliklinische Apotheek is dan ook in het weekend (op zaterdag en zondag) en op feestdagen geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

In het weekend kunt u uw medicijnen ophalen aan onze balie in de passage (naast de hoofdingang). Ook vindt er medicatieverificatie aan de balie plaats bij patiënten die in het weekend met ontslag gaan.

Medicatieverificatie bij ontslag

Als u na opname het ziekenhuis verlaat, heeft een apothekersassistent een gesprek met u over uw medicijnen. Dit heet medicatieverificatie. Medicatieverificatie is belangrijk, omdat we zo de kans op fouten bij de overdracht naar uw eigen apotheek en huisarts zo klein mogelijk maken. We bespreken onder andere met u welke medicijnen u thuis gaat gebruiken, hoe u de medicijnen moet gebruiken en wat de bijwerkingen zijn. U krijgt een overzicht mee naar huis. Dit overzicht sturen wij (met uw toestemming) ook naar uw eigen apotheek en huisarts.

Afhaalkluis

Wilt u uw medicijnen toch liever afhalen buiten onze openingstijden? Dat kan met de afhaalkluis. Hier kunt u veilig en snel uw medicijnen ophalen zonder dat u in de rij hoeft te staan. Als uw medicijnen klaarliggen, krijgt u een sms of e-mail met een afhaalcode. Hiermee kunt u de afhaalkluis openen. U hoeft dus niet te wachten en u kunt zelf kiezen wanneer u uw medicijnen ophaalt.