Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Masteronderzoek

Masteronderzoek Geneeskunde Hematologie

Duur: 18 weken
Onderwijsaanbieder: Hematologie

Studeer je geneeskunde en ben je geïnteresseerd in de Hematologie? Je bent van harte welkom om bij ons je masteronderzoek te doen.

Over deze opleiding

Overzicht

  • Wat is de rol van trombine bij jonge patiënten met een herseninfarct?
  • Meewerken aan een studie bij kinderen met sikkelcelziekte?
  • Hoe voorkomen we resistentie voor rituximab bij patiënten met chronische lymfatische leukemie? 

In het masteronderzoek bij de afdeling Hematologie maak je actief kennis met de verschillende stadia van het wetenschappelijk onderzoek. Denk aan het formuleren van een vraagstelling, het opstellen van een werkplan, verzamelen van gegevens, interpreteren van de uitkomsten en het schrijven van een wetenschappelijk verslag en presentatie van je resultaten.

Verder maak je kennis met de wetenschappelijke activiteiten van de afdeling, bijvoorbeeld door het deelnemen aan refereeravonden, werkbesprekingen en seminars. Bij het verrichten van je masteronderzoek heb je een vaste begeleider.

Op Sin-online, channel masteronderzoek, en de MFVR Vacaturebank verschijnen regelmatig nieuwe onderwerpen.

Waarom bij Erasmus MC?

De afdeling Hematologie van het Erasmus MC legt zich toe op de verbetering van de diagnose en behandeling van patiënten met hematologische ziektebeelden.

We verrichten fundamenteel en translationeel onderzoek om inzicht te verwerven in de pathofysiologie van deze ziektebeelden en om deze te vertalen naar nieuwe behandelmogelijkheden.
De kennis die we met dit onderzoek opdoen, delen we graag met een nieuwe generatie professionals in de zorg en in het laboratorium.

Praktische informatie

Startdata

Je kunt op 2 à 3 momenten in het jaar starten met je masteronderzoek. Zie hiervoor de informatie op STiP.

Programma

De invulling van je masteronderzoek is uiteraard afhankelijk van je vraagstelling. Je wordt altijd in de gelegenheid gesteld om mee te draaien in de onderzoeksactiviteiten binnen de afdeling.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Informeer vooraf bij Ruth Lammers, adviseur onderwijs afdeling Hematologie over de actuele mogelijkheden en onderzoeksonderwerpen. Dat kan via onderwijs.danieldenhoed@erasmusmc.nl. Liever eerst een keer overleggen met één van de afdelingscoördinatoren of over de actuele mogelijkheden? Ook dat is mogelijk.

Inschrijven voor het masteronderzoek gebeurt via Osiris Zaak. Kijk op STiP voor meer informatie.