Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Masteronderzoek

Masteronderzoek Geneeskunde Interne Oncologie

Duur: 18 weken
Onderwijsaanbieder: Interne oncologie

Studeer je geneeskunde en ben je geïnteresseerd in Interne Oncologie? Je bent van harte welkom om bij ons je masteronderzoek te doen.

Over deze opleiding

Overzicht

  • Waarom werkt een antikankermiddel wel goed bij de ene patiënt en veel minder goed bij anderen? 
  • Wat zegt de grootte van een borsttumor over de prognose bij erfelijke borstkanker?
  • Meewerken aan het onderzoek naar immuuntherapie?

Zomaar een greep uit de mogelijkheden voor het masteronderzoek bij de afdeling Interne Oncologie. Hierbij maak je actief kennis met de verschillende stadia van het wetenschappelijk onderzoek. Denk aan het formuleren van een vraagstelling, het opstellen van een werkplan, verzamelen van gegevens, interpreteren van de uitkomsten en het schrijven van een wetenschappelijk verslag en presentatie van je resultaten.

Verder maak je kennis met de wetenschappelijke activiteiten van de afdeling, bijvoorbeeld door het deelnemen aan refereeravonden, werkbesprekingen en seminars. Bij het verrichten van je masteronderzoek heb je een vaste begeleider.

Op Sin-online, channel masteronderzoek, en de MFVR Vacaturebank verschijnen regelmatig nieuwe onderwerpen, zowel klinisch onderzoek als onderzoek in het laboratorium.


Waarom bij Erasmus MC?

Het Erasmus MC Kanker Instituut is het grootste oncologische instituut in Nederland en richt zich op patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Het klinische wetenschappelijk onderzoek in de oncologie speelt wereldwijd een vooraanstaande rol bij de verbetering voor bestaande behandelingen en/of ontwikkeling van nieuwe behandelingen. De patiëntenzorg wordt dan ook bij voorkeur aangeboden in het kader van één van de meer dan 60 verschillende patiëntgebonden studies.

Met in totaal 300 medewerkers is de afdeling Interne Oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut de grootste oncologieafdeling binnen Nederland.

De afdeling staat garant voor hooggespecialiseerde, vaak tertiaire patiëntenzorg en heeft een vooraanstaande rol in klinisch wetenschappelijk onderzoek met als speerpunten: translationele kanker genomics en proteomics, translationele farmacologie en palliatieve en ondersteunende zorg.

Praktische informatie

Startdata

Je kunt op 2 à 3 momenten in het jaar starten met je masteronderzoek. Zie hiervoor de informatie op STiP.

Programma

De invulling van je masteronderzoek is uiteraard afhankelijk van je vraagstelling.

Je wordt altijd in de gelegenheid gesteld om mee te draaien in de onderzoeksactiviteiten van de afdeling.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Informeer vooraf bij Ruth Lammers, adviseur onderwijs afdeling Interne Oncologie, over de actuele mogelijkheden.

Liever eerst een keer overleggen met één van de afdelingscoördinatoren voor het masteronderzoek? Stuur dan een mail naar Ruth Lammers.