Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Onderwijsaanbieder

Interne oncologie

De afdeling Interne oncologie van het ErasmusMC Kanker Instituut leidt zorgverleners voor de toekomst op, zoals medisch en verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en onderzoekers. Informatie over dit onderwijs vind je op deze pagina.

Over ons

Algemeen

De afdeling Interne Oncologie is betrokken bij vele vormen van onderwijs aan diverse doelgroepen. Verpleegkundigen, onderzoekers, geneeskundestudenten en medisch specialisten zijn slechts enkele voorbeelden. 

Goede zorg kan alleen worden gegeven door continue scholing van zorgprofessionals én onderzoekers. Zo leiden we onze collega's van de toekomst op. 

Onze opleiding(en)

De afdeling Interne Oncologie draagt bij aan diverse vormen van onderwijs aan verschillende doelgroepen. Dit betreft onder andere verpleegkundige (vervolg)opleidingen (ErasmusMC Academie), geneeskunde, klinische technologie, PhD onderwijs (Graduate School) en medisch specialistische vervolgopleidingen. 

Hieronder vind je een beschrijving van een deel van dit onderwijs. 

Differentiatie internist-oncoloog

Keuzecoschap Interne Oncologie

Masteronderzoek Geneeskunde Interne Oncologie

Oudste coschap of semi-arts stage Interne Oncologie

Waarom bij Erasmus MC Kanker Instituut?

Met in totaal 300 medewerkers is de afdeling Interne Oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut de grootste oncologieafdeling binnen Nederland.

De afdeling staat garant voor hooggespecialiseerde, vaak tertiaire patiëntenzorg en heeft een vooraanstaande rol in klinisch wetenschappelijk onderzoek met als speerpunten: translationele kanker genomics en proteomics, translationele farmacologie en palliatieve en ondersteunende zorg.

Het Erasmus MC Kanker Instituut is het grootste instituut in zijn soort. Op alle niveaus komen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samen. Op deze manier wordt het onderwijs voortdurend gevoed door nieuwe ontwikkelingen, maar ook steeds getoetst op relevantie voor de patiëntenzorg.

Praktische informatie

Meer informatie

Wil je meer weten over de onderwijsmogelijkheden van de afdeling Interne Oncologie? Stuur dan een mail naar Ruth Lammers-Veling, adviseur onderwijs.