Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Joint Clinic Gynaecologische Oncologie

Wanneer: Maandagmorgen van 8.00 - 12.30 uur
Gebouw: Erasmus MC Kanker Instituut, Nt 2e etage in wachtkamer 2H

Dit spreekuur is voor vrouwen met eierstok- of baarmoederslijmvlieskanker die (mogelijk) behandeld worden door een gynaecoloog en een internist-oncoloog.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Bij uw eerste bezoek zullen u vragen worden gesteld en zal veelal lichamelijk en gynaecologisch onderzoek worden uitgevoerd.

Hierna bespreken we u tijdens een multidisciplinair overleg (MDO). Bij dit MDO zijn gynaecoloog-oncologen, internist-oncologen, een radiotherapeut, patholoog, radioloog, verpleegkundig specialisten gynaecologische oncologie en oncologieverpleegkundigen aanwezig. De artsen die u in tijdens het spreekuur heeft gezien, brengen hier een behandelvoorstel voor u in. Besproken wordt of dit behandelvoorstel akkoord is of welke alternatieven wij adviseren. Soms is het nodig om verder onderzoek te verrichten tot een behandelvoorstel gegeven kan worden.

De artsen spreken tijdens uw eerste bezoek met u af of u na het MDO een afspraak nodig heeft om het behandelvoorstel van het MDO te bespreken.

Patient in spreekkamer arts

Onze begeleiding

Gesprek en beoordeling gynaecologisch oncoloog

De gynaecologisch oncoloog spreekt met u over uw gezondheid, de ziekte en andere bijzonderheden. Ook voert de gynaecologisch oncoloog een lichamelijk
en gynaecologisch onderzoek (dit bestaat over het algemeen uit een inwendige echo) bij u uit. Deze uitkomsten zijn belangrijk om uw situatie goed in kaart te brengen.

Gesprek en beoordeling internist-oncoloog

De internist-oncoloog heeft ook een gesprek met u waarin uw gezondheid, de ziekte en andere bijzonderheden worden besproken. U krijgt een lichamelijk onderzoek, waarbij wordt gelet op bijzonderheden voor eventuele therapieën. Indien u in aanmerking komt voor chemotherapie, dan wordt deze veelal gegeven in het ziekenhuis waar de diagnose bij u is gesteld.

Gesprek oncologieverpleegkundige gynaecologische oncologie

U heeft op de polikliniek een intakegesprek met de oncologieverpleegkundige. Zij stelt u vragen en verzamelt gegevens die voor uw opname van belang zijn. Wanneer er nog vragen zijn ten aanzien van de gesprekken die u heeft gehad met de artsen, zal zij deze beantwoorden. Zij zal tevens uitleg geven over de verdere afspraken. Daarnaast gaat zij dieper in op uw gevoelens/emoties die met uw ziekte te maken hebben. Indien u daaraan behoefte heeft, kan zij u eventueel doorverwijzen. Tijdens uw behandeling is zij uw eerste aanspreekpunt.

Gesprek met de verpleegkundig-specialist gynaecologische oncologie

Wanneer u mogelijk in aanmerking komt voor de HIPEC-operatie krijgt u een aantal afspraken bij de verpleegkundig-specialist gynaecologische oncologie. Hierover is aparte informatie beschikbaar: u treft onder aan deze pagina de folder 'HIPEC bij eierstokkanker'. Na afronding van de behandeling bij eierstokkanker krijgt u ook een aantal afspraken bij de verpleegkundig-specialist.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor