Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marthe Paats
Zorgverlener

Dr. M.S. Paats

Longarts

  • Specialisme
  • Thoracale oncologie, doelgerichte therapie en fase 1 onderzoek
  • BIG nummer:
  • 29908474601

Over

Even voorstellen

Na de geneeskunde opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik in 2007 in het Erasmus MC komen werken. Hier ben ik opgeleid tot longarts en heb ik promotieonderzoek gedaan.  Sinds  2018 werk  met veel plezier binnen het team van de thoracale oncologie. Wij houden ons bezig met het vaststellen en behandelen van verschillende vormen van longkanker en andere kwaadaardige aandoeningen in de borstkas. De doelgerichte therapie bij longkanker met een oncogene driver mutatie en het vroeg klinische (fase 1 ) onderzoek heeft mijn speciale interesse. Naast patiëntenzorg besteed ik een deel van mijn tijd aan wetenschappelijk onderzoek, het begeleiden van longartsen in opleiding en promovendi en het geven van onderwijs.

Werkervaring & opleidingen

2000 Studie Geneeskunde Rijksuniversiteit Groningen

2007 Opleiding longziekten Erasmus MC en Sint Franciscus Gasthuis

2012 Promotieonderzoek “The T Helper 17 Lineage in Pulmonary Diseases; cytokine analysis in local and systemic inflammation”

2018 Longarts Erasmus MC, aandachtsgebied thoracale oncologie

 

Lidmaatschappen:  Nederlandse vereniging van artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT)European Respiratory Society (ERS)European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC)EORTC Lung Cancer GroupInternational Association for the Study of Lung Cancer (IASLC)

Publicaties

Raadpleeg voor een volledig publicatieoverzicht www.pubmed.com