Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij het Kinderhersencentrum

In het Kinderhersencentrum werken verschillende specialisten en wetenschappers samen om de beste zorg te bieden aan kinderen met aandoeningen aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen.

Op deze pagina geven we u meer informatie over onze aandachtsgebieden, kunt u rondkijken in het Kinderhersenlab, maakt u kennis met onderzoeken en verhalen uit ons centrum en geven we informatie voor professionals.

Zorgverlener met patiënt in het kinderhersenlab van het Erasmus MC

Opening Kinderhersenlab

Op 25 juni is het Kinderhersenlab feestelijk geopend! De onderzoeken die we hier bij kinderen afnemen zijn leuk om te doen én leveren waardevolle gegevens op. Ons doel is om hiermee betere zorg op maat te geven aan kinderen met aandoeningen aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen.

Lees meer

Patiëntenzorg

In het Kinderhersencentrum behandelen we jaarlijks 5.000 nieuwe patiënten met complexe (of meerdere) aandoeningen aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen. Denk aan kinderen met hersentrauma, een gezichtsafwijking, moeilijk behandelbare epilepsie of autisme op zeer jonge leeftijd. We beginnen onze zorg zo vroeg mogelijk en zijn pas tevreden als ieder kind met een hersenaandoening of ontwikkelingsachterstand zo goed mogelijk functioneert en mee kan doen in de samenleving.

Onderzoek

Door wetenschap directer te betrekken bij onze zorg zetten we een belangrijke stap in het realiseren van gezondheidswinst voor kinderen met hersenaandoeningen. Met de onderzoeksresultaten uit het Kinderhersenlab kunnen we direct de zorg in het Kinderhersencentrum verbeteren.

Verhalen uit het centrum

Ontdek de nieuwste doorbraken, behandelingen en patiëntverhalen uit ons centrum.

Voor professionals

U kunt kinderen met aandoeningen aan de hersenen, wervelkolom en ledematen, hoofd en zintuigen naar het Kinderhersencentrum verwijzen voor advies en behandeling. Wij zijn daarnaast op zoek naar professionele versterking in het Kinderhersencentrum. Bekijk de vacature of meld je per e-mail aan voor een klinische stage.