patient
Onderwijsaanbieder

Huisartsgeneeskunde

Onze afdeling verzorgt de opleidingen tot huisarts, tot arts voor verstandelijk gehandicapten en de kaderopleidingen bewegingsapparaat en spoedzorg. Daarnaast participeren we in het basiscurriculum Geneeskunde en doen we onderzoek naar huisartsgeneeskundige onderwerpen en naar de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.

Over ons

Onze opleidingen

Samenwerking(en)

Het academisch huisartsennetwerk Primeur is de kern van alle praktijken waarmee de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC samenwerkt. Het netwerk wordt gevormd door 4 gezondheidscentra binnen Rotterdam en 8 gezondheidscentra in de regio Zuid-West Nederland. Binnen de 13 Primeur-centra werken 91 huisartsen, gezamenlijk leveren zij zorg aan ruim 155.000 patiënten. Momenteel zijn er 20 huisartsen in opleiding (aios) werkzaam binnen de Primeur-centra.

De Primeur-centra onderscheiden zich door integratie van alle academische taken: de centra leiden aios op tot huisarts, begeleiden co-assistenten tijdens het co-schap huisartsgeneeskunde en participeren in huisartsgeneeskundig onderzoek. Daarnaast gaan de academische centra zich onderscheiden door het leveren van academische patiëntenzorg, en het initiëren van zorginnovatie.

Het doel van het netwerk is om de samenwerking tussen universiteit en huisartsenpraktijken te versterken met als uiteindelijke doel de kwaliteit van opleiding, onderwijs en onderzoek en zorg voor de patiënt te verbeteren.

Meer informatie vindt u op de website van Primeur.

Praktische informatie

Augustijn

Met ons afdelingsblad Augustijn willen we huisartsen en eerstelijnsorganisaties in onze opleidingsregio sterker verbinden aan onze afdeling en het Erasmus MC. Het blad komt twee maal per jaar uit. Indien u op de verzendlijst wilt worden geplaatst, stuur dan een mail naar augustijn@erasmusmc.nl.


Nummer 22 - december 2019 (Klik op de afbeelding om de pdf te openen)

Dit is het 10-jarig jubileumnummer met als onderwerpen: dreigend huisartsentekort in Zeeland, co-schap huisartsgeneeskunde wint MORE-prijs, vaardighedenonderwijs ook voor huisartsen in de regio, geen MRI-scan nodig voor volwassenen met traumatische knieklachten.


Nummer 21 - juni 2019 (Klik op de afbeelding om de pdf te openen)

Start onderzoeken Rijnmond Gezond, gewaardeerd EBM-onderwijs, subsidie onderzoek gezondheid mensen met verstandelijke beperking, curriculum voor huisartsopleiders.


Nummer 20 - december 2018 (Klik op de afbeelding om de pdf te openen)

Onderzoek naar Leren van Ervaringen, palliatieve zorgarts op de HAP, samenwerking onderzoek naar bewegingsapparaat met Universiteit Odense, nieuwe master geneeskunde.


Nummer 19 - juni 2018 (Klik op de afbeelding om de pdf te openen)
 
Maatschappelijk handelen in de huisartspraktijk; bilprik bij knieartrose; invloed daglicht op ouderen met verstandelijke beperking; differentiatie Spoedzorg; nieuw SkillsPlaza.

Vacatures

Aios worden
Afdeling: Huisartsgeneeskunde
Sectie: Huisartsopleiding
Dienstverband: bij SBOH, deeltijd mogelijk

Huisartsopleider worden
Afdeling: Huisartsgeneeskunde
Sectie: Huisartsopleiding
Vergoeding: per aios

Docent Huisartsopleiding worden
Afdeling: Huisartsgeneeskunde
Sectie: Huisartsopleiding
Dienstverband:minimaal 2 dagen per week

Coassistentopleider worden
Afdeling: Huisartsgeneeskunde
Sectie: Studentenonderwijs
Vergoeding: gerelateerd aan het soort coschap

Nieuws en evenementen

Under construction.

Wie is wie

Hoofd afdeling Huisartsgeneeskunde: Prof.dr. P.J.E. Bindels
Hoofd sectie Huisartsopleiding: Dr. J.M. van Ochten
Hoofd sectie Onderzoek: Prof.dr. B.W. Koes
Hoofd sectie Studentenonderwijs: Dr. G. Elshout
Hoofd sectie Practicum Klinische Vaardigheden: Drs. W. Couprie
Hoofd sectie Opleiding voor Verstandelijk Gehandicapten: Drs. J.M.T. Veeren
Hoofd sectie Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten: Dr. D.A.M. Maes-Festen en 
Dr. T.I.M. Hilgenkamp

Bereikbaarheid

Waar kunt u ons vinden?

De afdeling Huisartsgeneeskunde bevindt zich in op de 18e (receptie) en 19e verdieping van het Na-gebouw, Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD Rotterdam. Het Na-gebouw is de kantoortoren naast het Sophia kinderziekenhuis. De bereikbaarheidsfolder voor het Na-gebouw vindt u hier.

Meer informatie

Onze afdeling kunt u telefonisch bereiken via (010) 703 0 004 of per e-mail: huisartsgeneeskunde@erasmusmc.nl.