Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Verpleegkundige specialisatie

Gipsverbandmeester

Startmoment: januari en september
Duur: 18 maanden
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie

Vind je het een uitdaging om, op grond van je kennis en kunde, beslissingen te nemen over de keuze van de materialen en de (im)mobilisaties in overleg met de behandelend specialist? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Over deze opleiding

Overzicht

Je wilt werken als gipsverbandmeester in een multidisciplinair behandelteam met medisch specialisten, fysiotherapeuten en SEH-verpleegkundigen. Vind je het een uitdaging om, op grond van je kennis en kunde, beslissingen te nemen over de keuze van de materialen en de (im)mobilisaties in overleg met de behandelend specialist? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Inhoud

Aan het einde van de opleiding gipsverbandmeester (GVM) werk jij als zelfstandig gipsverbandmeester in een gipskamer. Je kent de materialen en aanlegtechnieken en weet deze toe te passen bij zorgvragers aan het steun- en bewegingsapparaat.

In de specifieke gids vind je meer informatie over de opleiding.

Resultaat

De leerweg GVM sluit je af met een positieve afronding theorieopleiding, positieve praktijk beoordeling en een goed gevuld e-Portfolio met bewijsmateriaal ten aanzien van alle kerncompetenties, welke door de praktijk beoordeeld is, behorende bij het vak van gipsverbandmeester. Je ontvangt een diploma en als jouw instelling een CZO-erkenning heeft ontvangen voor de praktijkopleiding ontvang je een CZO diploma. 

Waarom bij Erasmus MC?

Erasmus MC Academie beschikt over een flexibel samenhangend aanbod welke in een carrouselmodel aangeboden wordt. Vaardigheden worden deels gefaciliteerd en ondersteund door de industrie. Het onderwijs/docenten die hierbij les geven zijn gipsverbandmeesters uit het hele land 

Praktische informatie

Startdata

De GVM opleiding heeft 2 start momenten per jaar, in januari en september, waar we starten met de GVM EPA 1: Basis gips- en verbandleer.
De EPA’s van de gipsverbandmeester worden 2x per jaar aangeboden.
 

Toelatingseisen

  • Diploma verpleegkunde, BIG geregistreerd  
  • Diploma fysiotherapie, BIG geregistreerd
  • Diploma BMH  
  • Dienstverband met een zorginstelling  
  • Minimaal 24 uur per week werken in een gipskamer  

Programma

De opleiding GVM, erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO), bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding. De theorieopleiding volg je bij Erasmus MC Academie en de praktijkopleiding in je eigen beroepspraktijk.  
De theorie is verdeeld in EPA’s (Entrustable Professional Activities) die in clusters van één, twee of drie scholingsdagen worden aangeboden. De praktijkopleiding sluit aan op de aangeboden theorie en is gebaseerd op het beroepsdeelprofiel en de eindtermen van het vak van gipsverbandmeester.
 
Theorieopleiding 
De theorie kent specifiek vakinhoudelijke onderwerpen zoals: anatomie, pathologie van het steun & bewegingsapparaat en gipsverbandleer. Als student bereid jij jezelf voor op de binnenschoolse lessen aan de hand van e-learning binnen de omgeving van its-learning; dit is een digitale leeromgeving waarin je alle leerstof vindt. De binnenschoolse lessen zijn praktijkgericht enerzijds door het gebruik van actuele casuïstiek in de theorie- en praktijklessen. 
  
Praktijkopleiding 
De opbouw van de theorieopleiding is van laag naar hoog complex en van bovenste-, onderste extremiteiten naar wervelkolom. Deze opbouw maakt een goede aansluiting met de praktijkopleiding mogelijk. 
Tijdens de leerweg verzamel jij bewijsmateriaal, passende bij de vakinhoudelijke en generieke kerncompetenties, in jouw e-Portfolio. 

Kosten

Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht unit Intensieve Acute Zorg vind je hier. 

Voorbereiding

De opleiding gipsverbandmeester bestaat uit 6 kern EPA’s + leereenheid wervelkolom + eventueel de EOL  (EPA overstijgende leeractiviteiten bijvoorbeeld: Inleiding EBP). Daarnaast kan je als student ook de 2 specifieke EPA’s van de GVM volgen.
 

Bijzonderheden

De mogelijkheid bestaat om onderdelen van de opleiding als maatwerk te volgen. 

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Digitaal aanmelden via Osiris

Algemene voorwaarden

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier