Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Behandeling

Gebroken pols

Niet-operatieve behandeling Vaak kan worden volstaan met een nietoperatieve behandeling. Dit is afhankelijk van het type polsbreuk.

Over deze behandeling

Wat we gaan doen

Wat is het

Als er geen belangrijke verplaatsing is van het bot betreft de niet-operatieve behandelingsoptie: Gipsspalk. In de eerste week wordt er bij de aanleg van de gipsspalk ruimte gehouden voor het zwellen van de pols. Deze gipsspalk wordt na de eerste week vervangen. De duur van de gipsbehandeling varieert van 4 tot 6 weken.

Hoe gaan we te werk

Als er verplaatsing is van de botstukken betreft de niet-operatieve behandelingsoptie: Repositie gevolgd door gipsspalk.

 

Bij een repositie wordt de pols plaatselijk lokaal verdoofd, waarna de botstukken teruggezet worden op de oorspronkelijke positie. Na het ‘zetten’ wordt er een gipsspalk aangelegd en wordt een nieuwe röntgenfoto gemaakt. Gezette fracturen dienen minimaal 4 weken in gipste blijven. Na een week (en soms ook nog eens na 2 weken) volgt controle op de stand van de fractuur. Bij een afwijkende stand kan een operatie worden overwogen.

 

Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor