Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Hand en Pols chirurgie

We zijn een team van specialisten die op Europees niveau zijn gespecialiseerd en we richten ons op de diagnose en behandeling van aandoeningen aan de hand en pols.

Over dit specialisme

Wat we doen

We zijn een team van specialisten die op Europees niveau zijn gespecialiseerd en we richten ons op de diagnose en behandeling van aandoeningen van de hand en pols.

Aandoeningen en ziektebeelden

Wetenschappelijk onderzoek

De hand en pols chirurgie kent veel facetten en vele diagnosen. De behandelingen die wij als team uitvoeren willen wij zoveel mogelijk baseren op wetenschappelijke uitkomsten. Daarom wordt er ook onderzoek uitgevoerd. De afdeling is een actieve deelnemer in  de Hand and Wrist study group Website hand wrist study group. In deze groep wordt onderzoek uitgevoerd om de meest uiteenlopende hand- en polsdiagnoses; van carpaal tunnel syndroom tot radiusbot correcties, van triggerfingers tot scapholunaire ligament reconstructies.

Naast deze projecten heeft de afdeling ook projecten lopen over de chirurgische behandeling van chronische zenuwpijn (neuroom), de intra-articulaire behandeling van duimbasisartrose, de chirurgische behandeling van zenuwletsels en aangeboren handafwijkingen.

Naast dit wetenschappelijk onderzoek heeft de afdeling een onderwijsinstituut opgezet om trainingen en les te geven over de hand- en polschirurgie, samengevoegd onder de noemer Esser Masterclass.

Website Esser Masterclass

Onze polikliniek(en)

Operatie

Behandelingen

Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor