Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Bereikbaarheid in tekst

Routes naar ingangen en recepties van Erasmus MC uitgeschreven in tekst.

Locatie Erasmus MC

Het Erasmus MC ligt aan het Dr. Molewaterplein in Rotterdam. Op het Dr. Molewaterplein zijn 3 ingangen van het Erasmus MC: de Hoofdingang, Ingang Erasmus MC Zimmermanweg en Ingang Erasmus MC Wytemaweg. Voor deze ingangen zijn Kiss & Ride zones aanwezig, waar u met de auto of taxi kan worden afgezet.

Komt u met het openbaar vervoer?

Bus 32 en bus 44 stoppen vlakbij de ingangen van het ziekenhuis. Ook Metrostation Dijkzigt is vlakbij het Erasmus MC.

Ingang Erasmus MC

Voor alle ingangen geldt dat u de lift of de (rol)trap moet gebruiken om op de 1e etage te komen. De receptiebalies, de aanmeldzuilen en alle ingangen naar de verschillende gebouwen liggen op de 1e etage. Het voetgangersgebied op de 1e etage dat alle gebouwen met elkaar verbindt heet Arcade, Passage en Plein. In dit gebied is voldoende zitgelegenheid waar u kunt wachten; ook zijn er diverse winkels, koffie- en eetgelegenheden aanwezig.

Bij alle ingangen bevinden zich receptiebalies, waar u terecht kunt voor informatie en ook assistentie kan vragen om u verder te begeleiden. Indien u als patiënt naar het Erasmus MC komt, moet u zich met uw paspoort, identiteitskaart, verblijfsdocument of rijbewijs aanmelden bij één van de aanmeldzuilen bij de ingangen. Bij deze aanmeldzuilen ontvangt u een dagticket waarop uw afspraken op die dag staan vermeld en tevens de locatie waar u wordt verwacht. Bij de aanmeldzuilen zijn gastvrouwen of gastheren aanwezig die u kunnen helpen bij het aanmelden.
De ingang van de Spoedeisende hulp is op het Dr. Molewaterplein, links van de hoofdingang.

Parkeergarage

De parkeergarage Westzeedijk en de parkeergarage Wytemaweg zijn de twee parkeergarages van het Erasmus MC. Na het parkeren van de auto, komt u uit in het voetgangersgebied Arcade, Passage, Plein