Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kliniek
Kliniek

Klinische afdeling Infectieziekten

Locatie: Rg-gebouw, 10e verdieping, Ng-gebouw, 11e verdieping
Telefoon: 010-7040571

De kliniek Infectieziekten zorgt voor patiënten met (complexe) infecties. Op deze afdeling vindt aanvullend onderzoek plaats en kan behandeling gegeven worden. Patiënten kunnen na een bezoek aan de spoedeisende hulp opgenomen worden, via de polikliniek, of na overplaatsing uit een ander ziekenhuis.

Over

Wat gaan we doen?

U wordt opgenomen op Ng-11 of Rg-10. Dit zijn klinische afdelingen. Dit betekent dat er op deze afdeling patiënten opgenomen worden voor onderzoek en behandeling. Op deze afdeling worden mensen met verschillende aandoeningen behandeld op het gebied van infectieziekten, maar ook klinische immunologie, reumatologie, endocrinologie, dermatologie, metabole ziekten, algemeen interne, geriatrie en een medisch psychiatrische unit.
Op de afdeling zult u contact hebben met een zogenaamde zaalarts, een arts in opleiding tot specialist, die uw directe aanspreekpunt zal zijn tijdens uw opname. Deze arts zal u ook verder begeleiden tijdens uw verblijf op de afdeling en is uw vaste medische aanspreekpunt. De zaalarts werkt onder de supervisie van een specialist.
Ervaren verpleegkundigen zullen u begeleiden bij de noodzakelijke behandelingen.

Dagelijks is er een artsenvisite samen met de verpleegkundige waarbij u vragen kunt stellen en ook de resultaten van de onderzoeken hoort. Ook het behandelplan zal met u besproken worden.

Onze begeleiding

De dagelijkse zorg wordt geleverd door een verpleegkundige en arts-assistent (zaalarts) in combinatie met zijn of haar co-assistent. Overige medewerkers o.a., fysiotherapie, diëtiste, analiste voor bloedafname, zorgassistent (ondersteunt de verpleegkundige in het zorgproces) en afdelingssecretaresse.
Naast bovenstaande medewerkers zullen ook studenten geneeskunde (co-assistenten) en leerling-verpleegkundigen bij uw zorg betrokken zijn.

Wanneer komt u hier?

Patiënten worden opgenomen op de afdeling Infectieziekten voor onderzoek en aanvullende behandeling, vaak antibiotica. Antibiotica wordt vaak via een infuus gegeven. 

Onderzoeken

Vaak worden patiënten voor het specialisme infectieziekten opgenomen om antibiotica te krijgen, en aanvullend onderzoek te ondergaan. Onderzoeken kunnen röntgenfoto's of scans zijn. Bij patiënten met ontstekingen in het lichaam zijn soms andere onderzoeken noodzakelijk, zoals een biopt of een endoscopie. Dit wordt vooraf natuurlijk met u besproken. 

Bezoektijden en aantal bezoekers

11:00 - 21:00 uur

Max. 4 personen per patiënt

Komt u binnenkort bij ons voor opname?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor