Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Operatie

Deroofing

Deroofing is een chirugische behandeling voor hidradenitis. Het dak van de ontsteking wordt verwijderd en de wondbodem wordt opgelaten voor genezing.

Over deze operatie

Wat we gaan doen

Wat is deze operatie?

De deroofing vindt plaats onder algehele narcose of onder sedatie (een roesje), mede afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep. In beide gevallen krijgt u niets mee van de operatie. Met een deroofing worden de ontstekingen uitgesneden tot in het gezonde onderhuidse vet. De bodem en de randen worden goed nagekeken. Door de operatie ontstaat een wond. Deze wond wordt niet gehecht maar opengelaten. Dit wordt gedaan om aangedane huidcellen en resten van ontstekingshaarden niet onder de huid op te sluiten, om de kans op terugkeer van ontstekingen op de geopereerde plek te verkleinen. De wond geneest spontaan vanuit de randen in enkele weken tot maanden. De genezingsduur is vooral afhankelijk van de grootte van de wond en het al dan niet roken van de patiënt. Zoals bekend vertraagt roken de wondgenezing.

Hoe gaan we te werk?

Het dak van de ontsteking wordt electrochirugisch verwijderd en de wondbodem wordt opgelaten voor genezing.

Wat is het doel?

Het verwijderen van ontstekingen zoals absesen, tunnels/sinussen en of fistels

Bijwerkingen & complicaties

Kort na de operatie

Nabloeding

Pijn

 

Thuis

nabloeding

wondinfectie

pijn

gevoelloosheid van de huid rond het operatiegebied

Resultaat

De genezingstijd van de wonden zijn afhankelijk van de grote. Na 1 week komt u terug op het verpleegkundig spreekuur voor controle van de wond. Hidradenitis is een chronische ziekte, helaas kan de ziekte soms terug komen op een plek naast het operatie gebied.

Met wie heeft u te maken?

Aandoeningen

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor