Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Rutger Balvers
Zorgverlener

Dr. R.K. (Rutger) Balvers

Neurochirurg

Extern profiel

Over

Even voorstellen

Met veel plezier en dankbaarheid ben ik voor onze patiënten beschikbaar als neurochirurg in het Erasmus MC. Wetende dat het onder behandeling zijn voor een neurochirurgisch probleem voor vrijwel al onze patiënten en familieleden een ingrijpende ervaring is, proberen wij iedereen vooruitstrevende en excellente zorg te bieden. Via uitkomstregistraties en basaal onderzoek probeer ik de ziektebeelden die wij behandelen beter te begrijpen en onze behandeling stapsgewijs te verbeteren. Mijn hoofdinteresses zijn de oncologische neurochirurgie en hydrocephalus.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb Geneeskunde gestudeerd in het Erasmus MC, waarbij ik tijdens mijn opleiding veel extracurriculair onderwijs heb genoten. Zo heb ik een research master in Neurowetenschappen behaald, waarbij wij de doorbloeding van hersenweefsel tijdens wakkere hersentumoroperaties bestudeerden. Tevens heb ik mij op het Skills Lab bekwaam gemaakt, en lesgegeven in, de (neuro)anatomie van de schedelbasis en het Hoofd-hals gebied. Na afronding van mijn masterthesis vond ik het combineren van mijn klinische opleiding met basaal onderzoek dermate inspirerend dat ik opvolgend promotieonderzoek ben gaan verrichten onder supervisie van prof. Dirven en prof. Leenstra. Dit onderzoek richtte zich op het ontwikkelen van een onderzoeksmodel voor het testen van nieuwe behandelcombinaties voor patiënten met kwaadaardige hersentumoren (gliomen). Een deel van dit onderzoek werd uitgevoerd in het MD Anderson Cancer Center in Houston. Aansluitend mocht ik starten met mijn specialisatie tot Neurochirurg, welke ik afsloot in oktober 2019. 

Ik vind het belangrijk om goede voorlichting te geven en wederhoor te hebben t.a.v. uw behandelervaring.

Mocht u vragen hebben over een (aanstaande) behandeling dan is het vanzelfsprekend mogelijk in het ziekenhuis op afspraak, of om via de sociale media hierboven vermeld (onder de knop "extern profiel"), dit kenbaar te maken.