Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Neurochirurgie

Welkom op de pagina van de afdeling neurochirurgie, waar onze neurochirurgen, arts assistenten, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen zich inspannen om u de best mogelijke zorg te leveren.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Neurochirurgie is één van de zogenaamde "snijdende specialismen" en houdt zich met name bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen aan het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en perifere zenuwen). Hierbij wordt er nauw samengewerkt met andere specialismen, waaronder de: neurologie, radiologie, pathologie, radiotherapie, orthopedie en intensive care.  

Wat willen we bereiken?

Wij blijven onszelf continu ontwikkelen en innoveren zodat we de best mogelijke zorg kunnen leveren aan onze patiënten. We doen dit onder andere door het doen van onderzoek, het bijwonen van congressen en het volgen van nascholingen. Bovendien specialiseren we ons binnen de neurochirurgie verder zodat we ook de zeer specialistische operaties zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Naast de zorg voor onze patiënten, leiden we ook elk jaar nieuwe artsen op tot neurochirurgen. 

Waarom naar het Erasmus MC?

Omdat we één van de grootste neurochirurgie afdelingen van Nederland zijn, kunnen we ons goed specialiseren in de complexere neurochirurgische operaties en daardoor de best mogelijke kwaliteit van zorg bieden.

Aandoeningen

Wetenschappelijk onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek binnen de neurochirurgie is sterk gefocust op het ontwikkelen en testen van vernieuwende behandelingsmogelijkheden voor de zeer kwaadaardige hersentumoren die bekend staan onder de verzamelnaam glioma.

Onze polikliniek(en)

Operatie

Behandelingen

Klinieken

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor