Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Foto van Ellen van Broekhoven
Zorgverlener

Ellen van Broekhoven

Verpleegkundig specialist i.o.

  • Specialisme
  • Interne geneeskunde, Lysosomale en Metabole ziekten
  • Aandachtsgebied
  • Erytropoïetische protoporfyrie (EPP)
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik werk sinds 2018 als verpleegkundig specialist in het EMC en ondersteun de artsen bij de zorg voor patiënten met een metabole aandoening. Mijn belangrijkste aandachtsgebied zijn patienten met EPP maar daarnaast wordt ik door onze internisten wel eens gevraagd om mensen met een verstandelijke handicap te begeleiden tijdens hun bezoek aan ons ziekenhuis.
Ik zie dagelijks patienten met EPP op de dagbehaneling en mijn dag is geslaagd als een patiënt weer tevreden naar huis gaat na een behandeling. Ik vind het belangrijk dat een patiënt met al zijn vragen en onzekerheden bij mij terecht kan en het vertrouwen heeft om dit bespreekbaar te maken.

Werkervaring & opleidingen

Na jaren in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt te hebben, heb ik in 2018 de overstap gemaakt naar het EMC waar ik momenteel werk voor Metabole ziekten bij Interne Geneeskunde.
Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot verpleegkundig specialist bij de Hogeschool Rotterdam en ik hoop in juni 2020 mijn Master te behalen. Daarvoor heb ik de opleiding tot verpleegkundige in Eindhoven gedaan.