Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Sector farmacologie, vasculaire, en metabole ziekten

De sector Farmacologie, vasculaire en metabole aandoeningen is een grote sector van de afdeling interne Geneeskunde. Dr Langendonk is het Sectorhoofd sinds 2018. Er zijn meerdere laboratoria, zowel voor diagnostiek als voor onderzoek, dat gaat om diagnostiek naar porfyrie en wetenschappelijk onderzoek zoals vasculaire farmacologie, lipidologie en basaal wetenschappelijk onderzoek in dezelfde onderzoek gebieden.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Wij houden ons bezig met de diagnostiek, preventie en behandeling van erfelijke hart- en vaatziekten, dislipidemie, hypertensie en diabetes. Verder behandelen wij vrouwen die een ernstige vorm van pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) hebben gehad.

Aandoeningen en ziektebeelden

  • Erfelijke hart- en vaatziekten.
  • Dislipidemie.
  • Hypertensie.
  • Diabetes.
  • Pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging).
  • Verhoogd cholesterol.

Wetenschappelijk onderzoek

Bij het specialisme farmacologie en vasculaire geneeskunde hebben we verschillende onderzoeksprogramma’s. Farmacologie onderzoek focust op cardiovasculaire ziekten, vooral op hypertensie, veroudering en migraine. Verder worden verschillende onderzoeken uitgevoerd naar lippoteïne(a) (lp(a)), een soort LDL-achtige cholesteroldeeltje.

Voor toekomstig onderzoek hebben we meerdere biobanken, waaronder voor onderzoek naar cardiovasculaire genetica, follow-up pre-eclampsie en de PRISM-biobank.

Met deze onderzoeken willen we onze diagnostiek en behandeling verbeteren.

Onze polikliniek(en)

Onze spreekuren

Behandelingen

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor