Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marco Bruno
Zorgverlener

Prof.dr. M.J. (Marco) Bruno

Maag-Darm-Leverarts

  • Specialisme
  • Maag-Darm-Leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • aandoening van de alvleesklier en de galwegen, en diagnostische en therapeutische Endoscopie (endosonografie (EUS) en ERCP)
  • BIG nummer:
  • 39029792501
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Al voordat ik begon met mijn opleiding tot Maag-Darm-Leverarts ben ik gefascineerd geraakt door de alvleesklier. De impact van goedaardige en kwaadaardige ziekten van dit relatief kleine orgaan op de kwaliteit van leven en de levensverwachting voor patiënten zijn enorm. Het feit dat ik de afgelopen 20 jaar samen met gelijkgestemde geïnteresseerde collegae MDL-artsen en chirurgen in het Erasmus MC en andere ziekenhuizen in Nederland door middel van ons klinische zorgprogramma en het daaraan gekoppelde wetenschappelijke onderzoek een tastbare bijdrage heb kunnen leveren aan de verbetering van de zorg en de prognose van patiënten met alvleesklierziekten, motiveert mij enorm in mijn dagelijkse werk.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn studie Geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ben in aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op onderzoek gewijd aan de late termijn gevolgen en behandeling van tekorten aan alvleesklierenzymen. Na mijn opleiding tot Maag-, darm- en leverarts in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, ben ik sinds 2009 werkzaam op de afdeling Maag-Darm-Leverziekten van het Erasmus MC. In 2010 ben ik benoemd tot bijzonder hoogleraar Gastro-intestinale oncologie. Sinds 2013 ben ik gewoon hoogleraar in de Maag-Darm-Leverziekten.