Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Virgil Dalm
Zorgverlener

Dr. V.A.S.H. Dalm

internist-klinisch immunoloog

  • Specialisme
  • Klinische Immunologie
  • Aandachtsgebied
  • Primaire immuundeficienties (aangeboren afweerstoornissen), Syndromale immuundeficienties, Systeemziekten/Auto-immuunziekten
  • BIG nummer:
  • 99063482301
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn doel is om de zorg voor patienten met primaire immuundeficiënties verder te verbeteren, door zorg efficiënter te maken en nog beter te richten op persoonlijke behoeftes.

Werkervaring & opleidingen

Dr. V.A.S.H. (Virgil) Dalm (1978) studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 2000 zijn doctoraalexamen behaalde. Tussen 2000 en 2003 werkte hij aan zijn promotieonderzoek binnen de afdeling Inwendige Geneeskunde onder leiding van prof.dr P.M. van Hagen, prof.dr. L.J. Hofland en prof.dr. S.W.J. Lamberts . In zijn onderzoek richtte hij zich op de mogelijke rol van neuropeptiden, voornamelijk somatostatine en cortistatine, op het functioneren van het menselijk immuunsysteem. In oktober 2003 promoveerde hij op het proefschrift getiteld: Somatostatin receptors and their ligands in the human immune system.
 
Na het behalen van zijn artsexamen in 2005 specialiseerde hij zich tot internist en rondde zijn specialisatie in 2011 af binnen het aandachtsgebied klinische immunologie. Sinds mei 2011 is hij als internist-immunoloog en staflid verbonden aan de afdelingen Inwendige Geneeskunde en Immunologie van het Erasmus MC.
 
Momenteel is hij als clinicus verantwoordelijk voor de zorg aan patiënten met stoornissen in functioneren van het afweersysteem binnen het  Centrum voor Primaire Immuundeficiënties.  In dit centrum werkt hij nauw samen met het laboratorium van de afdeling Immunologie en de kinderartsen van de afdeling immunologie-infectieziekten van het Sophia kinderziekenhuis om de zorg, behandeling en diagnostiek van deze zeldzame aandoeningen te optimaliseren.