Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. R. Dammers

Neurochirurg

  • Specialisme
  • Neurochirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Schedelbasischirurgie, cerebrovasculaire chirurgie, kinderneurochirurgie, liquorafleidende chirurgie, neuro-oncologie
  • BIG nummer:
  • 09056444701
Extern profiel

Over

Even voorstellen

De neurochirurgie in zijn algemeenheid is een intellectueel, chirurgisch maar ook emotioneel uitdagend vak, wat een beroep doet op je eigen inlevings- en doorzettingsvermogen. Een sterke passie voor het vak gaat bij mij persoonlijk gepaard met perfectionisme. De hersenbloedvaten en afwijkingen hieraan, alsook de complexe chirurgie van de schedelbasis fascineren mij het meest. Het is dan ook een grote uitdaging om de patiënt en zijn/haar familie te begeleiden in deze vaak complexe ziektebeelden. 

Werkervaring & opleidingen

Ik ben geboren in 1975. Mijn studie geneeskunde heb ik van 1993 tot 2001 gevolgd aan de Universiteit Maastricht en in 2003 promoveerde ik aan dezelfde universiteit op het proefschrift "Non-invasive assessment of arterial remodelling in arteriovenous fistulas for hemodialysis". De opleiding tot neurochirurg volgde ik aan de afdeling neurochirurgie van het Erasmus MC van 2003 tot 2009. In 2007 heb ik een onderzoeksfellowship gedaan aan de University of Arkansas for Medical Sciences met als aandachtsgebied de cerebrovasculaire neurochirurgie. Van 2009 tot 2011 ben ik als klinische fellow neurochirurgie werkzaam geweest aan het Erasmus MC en het Sophia Kinderziekenhuis en sinds 2011 ben ik opgenomen in de staf. Van 2013 tot 2016 was ik als kinderneurochirurg werkzaam. Sedertdien specialiseer ik mij in de cerebrovasculaire en schedelbasischirurgie.

Als onderzoeker leid ik, samen met andere specialisten en onderzoekers, een verschillend aantal onderzoeken en houden we jaarlijkse cursussen, m.n. gericht op cerebrovasculaire en schedelbasischirurgie.