Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Foto van Colette van Hees
Zorgverlener

Drs. C.L.M. (Colette) van Hees

Dermatoloog

  • Specialisme
  • Dermatologie
  • Aandachtsgebied
  • Tropische en importdermatologie / Etnische dermatologie / Vulvaire aandoeningen / Anogenitale aandoeningen
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Mijn aandachtsgebieden zijn tropische huidaandoeningen, de diversiteit van de huid, en anogenitale dermatologie. Mijn eerste ervaringen met tropische dermatologie stammen uit de tijd dat ik als dermatoloog in Zimbabwe werkte. Ik ben nog steeds betrokken bij onderwijs en projecten in Malawi en Tanzania en heb sinds 1999 wekelijks een spreekuur voor tropische aandoeningen en huidaandoeningen van de donkere huid.

Anogenitale huidaandoeningen zoals lichen sclerosus komen veel voor en veroorzaken veel leed, maar blijven vaak nog onderbelicht. Daarom span ik me graag in voor patienten, maar ook voor de organisatie van zorg in dit gebiedWekelijks zijn er speciale spreekuren voor aandoeningen van zowel het mannelijk als het vrouwelijk genitaal (penis, vulva en het gebied rond de anus) op de polikliniek dermatologie.  

 

Werkervaring & opleidingen

Colette van Hees is opgeleid tot dermatoloog in Leiden (LUMC). Zij werkte vervolgens als dermatoloog in Masvingo, Zimbabwe (1995-1999), in de Reinier de Graaf Groep, Delft/Voorburg (1999-2012) en sinds 2012 in het ErasmusMC. Van 2017 tot 2020 was ze voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV)