Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Merel Hellemans
Zorgverlener

Dr. M.E. Hellemons

Longarts

Longarts

  • Specialisme
  • Longgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Longtransplantatie, Interstitiele Longziekten
  • BIG nummer:
  • 49912376501

Over

Even voorstellen

Ik ben longarts met als aandachtsgebied longtransplantatie. Samen met mijn collega’s van het longtransplantatieteam beoordeel en begeleid ik patiënten voor en na een longtransplantatie. Ik heb een speciale interesse in (ernstige) interstitiële longaandoeningen, waarvoor longtransplantatie soms de enige levensreddende behandeling kan zijn. Daarnaast hou ik me bezig met post-COVID zorg, vooral op wetenschappelijk gebied. Naast de patiëntenzorg doe ik wetenschappelijk onderzoek op gebied van ontwikkelingen en innovatie binnen de longtransplantatie en herstel na COVID-19.  Mijn doel is het leveren van multidisciplinaire, hoog-complexe zorg op topniveau, ondersteund door wetenschap, met oog voor de individuele patiënten. 

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

2016-2017 Fellowship longtransplantatie en interstitiële longziekten in Erasmus MC. 2017 tot heden Longarts in Erasmus MC

Opleidingen

Na het behalen van mijn diploma aan het Murmellius  Gymnasium in Alkmaar ben ik Geneeskunde gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen, tijdens de masteropleiding met een parallel promotietraject. In 2010 heb ik mijn Masterdiploma Geneeskunde gehaald.

In 2012 ben ik gepromoveerd op het proefschrift getiteld ‘Prediction and prevention of chronic renal impairment in high-risk populations - type 2 diabetes, hypertension and lung transplantation’, een samenwerking tussen de afdelingen nefrologie en long transplantatie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. https://www.rug.nl/news/2012/05/21_hellemons

In 2013 ben ik geregistreerd als klinisch epidemioloog B, bij Rijks Universiteit Groningen.

Van 2012 tot 2016 heb ik de specialisatie longgeneeskunde gedaan in Spaarne Gasthuis Locatie Hoofddorp, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam Locatie Oost,  Amsterdam UMC Locatie VUmc en het ErasmusMC.

 Mini Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) heb ik behaald in 2019. Tevens ben ik  BROK/GCP gecertificeerd.

Publicaties

Raadpleeg voor een volledig publicatieoverzicht www.pubmed.com.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=hellemons+me&sort=date&size=100