Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Jolanda Jacobs
Zorgverlener

Drs. J.E.M. (Jolanda) Jacobs

Geestelijk verzorger (rooms-katholiek)

  • Specialisme
  • Psychosociale zorg
  • Aandachtsgebied
  • Kanker Instituut: psychosociale oncologie, palliatieve zorg, oncologie, gastero-enterologische oncologie, hematologie, KNO (onco), gynecologie / urologie (onco), neuro-oncologie
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als geestelijk verzorger bied ik een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens over dat wat u op dat moment bezig houdt en wat dit voor u betekent. Ik sluit daarbij aan op wat voor u van waarde is, uw kijk op het leven, dat wat u kracht geeft en steunt. Dat kan ook in de vorm van (eigentijdse) rituelen of de verbinding met teksten, beelden of muziek die voor u van betekenis zijn.

Het doel van geestelijke verzorging is voor mij verbinding; het (weer) in verbinding komen met dat wat er diep in iemand leeft aan angst, verdriet, vreugde, verlangen, hoop, kracht, perspectief, twijfel en geloof, maar ook met zijn/haar omgeving en dat wat voor hem/haar heilig is. 

 

Werkervaring & opleidingen

Voor mijn studie theologie en filosofie aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht studeerde ik af als logopedist-akoepedist en leerkracht basisonderwijs en werkte ik in een vrijgevestigde praktijk en het voortgezet speciaal onderwijs aan slechthorende en spraak-/taalgestoorde kinderen en kinderen met een aan autisme verwante contactstoornis.

Sinds 2010 werk ik als geestelijk verzorger in het Erasmus MC. Per 2015 ben ik verbonden aan het Erasmus MC Kankerinstituut en kom ik met name op de Interne Oncologie, de Palliatieve Zorg Unit, de Hematologie en de Oncologische Chirurgie.

Naast mijn werk binnen de patiëntenzorg geef ik workshops, lezingen, klinische lessen en gastcolleges, o.a. aan de Erasmus MC Academie. Sinds 2017 neem ik namens de geestelijke verzorging van het Erasmus MC deel aan het Case Studies Project Geestelijke Verzorging (onderzoeksgroep ziekenhuizen), een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de interventies en effecten van geestelijke verzorging binnen de diverse werkvelden van de geestelijke verzorging.